Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Ποια φαγητά χρυσοπληρώνεις στα εστιατόρια χωρίς να υπάρχει λόγος


Ποια φαγητά χρυσοπληρώνεις στα εστιατόρια χωρίς να υπάρχει λόγος
    Λατρεύω να πηγαίνω για φαγητό έξω... Έχω ένα σωρό αγαπημένα εστιατόρια και αποτελεί τεράστια διασκέδαση για μένα να δοκιμάζω νέες γεύσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι λίγες οι φορές που γυρίζω σπίτι και νιώθω ότι κάποιος μου έπιασε τον κώλο στο λογαριασμό.
    Και αν ένας «φουσκωμένος» λογαριασμός κάπως αντέχεται για πιάτα που έχουν φτιαχτεί με εξαιρετικές τεχνικές και περιέχουν τις καλύτερες -
ή ακόμη και σπάνιες- πρώτες ύλες, δε σημαίνει πως το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για πιάτα που μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι σου, και μάλιστα αρκετά εκ των οποίων μέσα σε λίγα λεπτά. O σύμβουλος εστιατορίων Clark Wolf μιλώντας στο Forbes αναφέρει ποια είναι εκείνα τα φαγητά που συνήθως πληρώνεις υπερβολικά, χωρίς να αξίζουν τον κόπο.
Αυγά
    Δε λέω, καλό το
brunch αλλά μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείς λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις οτιδήποτε από αυγά; Κι αυτό γιατί μια ομελέτα ή μια μερίδα από scrambled eggs στην πραγματικότητα κοστίζει σχεδόν 120% παραπάνω από την αξία που θα είχαν αν τα έφτιαχνες σπίτι σου. Και δεν είναι και πιάτα που απαιτούν κάποια σπουδαία ικανότητα για να τα φτιάξεις.
Pancakes
    Συνεχίζουμε με άλλο ένα αναπόσπαστο κομμάτι του
brunch που δεν είναι άλλο από τα pancakes. Όπως και τα αυγά, είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις και πέραν του δέοντος ακριβά έξω σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Aλεύρι, ζάχαρη, γάλα και βούτυρο είναι συστατικά που κοστίζουν -για μια μερίδα- λιγότερο από €1 σε κάθε εστιατόριο. Και ξέρεις πόσο πληρώνεις, έτσι;
Πίτσα
    Αποτελεί ένα από τα κορυφαία φαγητά που θα φάει κάποιος έξω αλλά και ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα. Μια απλή πίτσα κοστίζει περίπου €1,60 στο εστιατόριο, την ώρα που η μέση τιμή της στην αγορά είναι
€11.
Guacamole
    Το πιο χιπστερικό φαγητό από το πιο instagram-ικό φρούτο δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια
value for money επιλογή. Κι αυτό γιατί μπορεί να πληρώσεις μέχρι και 15 φορές παραπάνω την τιμή της ποσότητας που θα φας έξω.
Zυμαρικά
    Είτε λατρεύεις την καρμπονάρα, είτε τις πέννες με πέστο, είτε τις ταλιατέλες με θαλασσινά, το μόνο σίγουρο είναι πως τα πληρώνεις όλα πολύ παραπάνω από την πραγματική τους αξία. Πολλές φορές ένα πιάτο ζυμαρικών μπορεί να κοστίζει μόλις €0.90 για το εστιατόριο. Οπότε μπορείς να κάνεις τα μαθηματικά και να υπολογίσεις πόσο παραπάνω πληρώνεις στο αγαπημένο σου ιταλικό.
Koτόπουλο
    Πολλοί το επιλέγουν καθώς αποτελεί μια
light και προσιτή οικονομικά επιλογή. Είναι σίγουρο πιο φθηνό από το μοσχάρι και αρκετά πιο υγιεινό. Είναι όμως και ένα από τα πιο υπερτιμημένα φαγητά που θα βρεις εκεί έξω, με την τιμή του να πολλαπλασιάζεται μέχρι και 24 φορές αναλογικά με το κόστος που θα είχε αν το έφτιαχνες στην κουζίνα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου