Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει πύραυλο με στόχο να φτάνει ως τις ΗΠΑΗ Βόρεια Κορέα δοκιμάζει πύραυλο με στόχο να φτάνει ως τις ΗΠΑ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Ζητούμενο το διηπειρωτικό βεληνεκές
    Σε νέα δοκιμή πυραυλικού κινητήρα προχώρησε η Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να κατασκευάσει πύραυλο που να μπορεί να φτάσει στην ηπειρωτική Αμερική, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
    Η νέα δοκιμή γίνεται με φόντο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει αναδείξει το θέμα στις προτεραιότητές της.
    Παρά τη διεθνή καταδίκη, η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει τις πυραυλικές δοκιμές της, με στόχο την ανάπτυξη διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.
    Τον περασμένο μήνα, αμερικανικές πηγές προειδοποίησαν πως η Πιονγιάνγκ «αναπόφευκτα» θα το πετύχει.
    Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως μεταδίδει το BBC, δήλωσαν πως η τελευταία δοκιμή, χθες Πέμπτη, μπορεί να αφορά βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να φτάσει στις ΗΠΑ.
    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον απηύθυνε την Τετάρτη έκκληση στην Κίνα να ασκήσει μεγαλύτερες διπλωματικές πιέσεις στην Πιονγιάνγκ «αν θέλει να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή».
Συντονισμό ενεργειών με τις ΗΠΑ για τη Β. Κορέα επιθυμεί το Πεκίνο
    Το Πεκίνο επιδιώκει συντονισμό ενεργειών με τις ΗΠΑ, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, σύμφωνα με τον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο Γιανγκ Τζιεσί.
    Η δήλωση αυτή, έγινε στην διάρκεια της συνάντησης του Γιανγκ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου