Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας.Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας.
Οι φύλακες «εκάθευδαν ύπνον ελαφρύν» ή κοιμώντουσαν όρθιοι;
protothema.gr
   Οι διωκτικές αρχές να προσπαθούν να την εντοπίσουν και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.
    Εντύπωση προκαλεί μια πραγματικά περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας.
    Σύμφωνα με το «tovima.gr» μια Αφρικανή επισκέπτρια, του μουσείου, με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με εθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι και κελεμπία, το μεσημέρι της
10ης Μαίου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Ταφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.
    Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα.  Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.
    Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα.
    Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου