Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Οι τεμπέληδες της "εύφορης" μεταπολίτευσης



Οι τεμπέληδες της "εύφορης" μεταπολίτευσης
Του Γιώργου Κράλογλου  george.kraloglou@capital.gr
Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
    Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη λέει η ντουντούκα. Σύμφωνοι. Αλλά ποιανού εργάτη. Στην Ελλάδα έχουμε δύο λογιών. Αυτούς που δουλεύουν σε ιδιώτες και πληρώνονται κατά περίπτωση... και κατά εποχή. Και εκείνους που δουλεύουν στο άχρηστο και μονίμως ζημιογόνο κράτος "επιχειρηματία" αλλά πληρώνονται κανονικά γιατί ο λαός υποχρεώθηκε να καλύπτει ζημιές και παράνομες κρατικές ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ!!!
    Ο οποιοσδήποτε αντίλογος ανατροπής αυτής της άθλιας ψευτοσοβιετικής ελληνικής πραγματικότητας θα είναι ατυχής.
    Ας μην επιχειρηθεί. Και καλό είναι αυτός που θα το επιχειρήσει (να  μην είναι πολιτικός) και να είναι σε θέση να απαντήσει για το αίσχος που καμουφλάρουν 45 χρόνια όλα τα "γιουρούσια" της μεταπολίτευσης που προσποιούνται τις κυβερνήσεις. 
    Όλοι τους από το 1974 μέχρι και το 2017. Όλοι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν και δεν σέβονται τον ιθαγενή φορολογούμενο μιλώντας ειλικρινώς για τον μεγαλοαπατεώνα κράτος "επιχειρηματία" στο οποίο "στρατοπεδεύει" ο κομματικός στρατός κατοχής των εργατοπατέρων με τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς να τους υποκλίνονται.  
    Οι 20 - 30 εργατοπατέρες της ΔΕΗ που απαιτούν να σιτίζονται από τα τιμολόγια του "αιχμάλωτου" καταναλωτή από το κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρικού ρεύματος είναι ψύλλοι στα άχυρα... στα όσα έχουν πληρώσει οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα (ως φορολογούμενοι) για να τεμπελιάζουν σε καρέκλες που έχουν καταργηθεί στην καταρρέουσα κρατική Επιχείρηση. 
    Η αναίδεια των ΔΕΗτζήδων ωχριά μπροστά στο ναυάγιο του ιστορικού ναυπηγείου του Σκαραμαγκά που βγαίνει στο σφυρί αλλά ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει κάπου 600.000.000 παράνομες κρατικές ενισχύσεις που έχει καταλογίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ως ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο). Οφειλή βεβαιωμένη και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
    Ποιος θα πληρώσει την παρανομία των 600 εκατ. ευρώ; Ο αγοραστής του Σκαραμαγκά από τη δημοπρασία ή θα φωνάξουμε τους ιδρυτές Νιάρχους να μας λυπηθούν. 
    Αμφιβάλει κανείς πως θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός με τους φόρους του; Γι' αυτό άλλωστε φορολογείται. Για να πληρώνει το κράτος, τους εργατοπατέρες και τα αίσχη με τις κρατικές επιχειρήσεις
    Ο λαός θα πληρώσει και τα 160.000.000 ευρώ παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην ΛΑΡΚΟ (για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ 2008-2010) που επίσης απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και αδυνατεί να καταβάλει η κρατική ζημιογόνα επιχείρηση νικελίου. Η ΛΑΡΚΟ που έβαλε για τα καλά το χεράκι της... και στην καταστροφή της ΔΕΗ.
    Πως φθάσαμε να πληρώνει ο λαός την ΛΑΡΚΟ και την κομματική νομενκλατούρα που καβάλησε στο νικέλιο νομίζοντας ότι θα δοξαστούν ως κρατικοί βιομήχανοι; Το κατάφερε η ντουντούκα και οι κρατικοί εργατοπατέρες εκβιάζοντας ότι θα ρίξουν κυβερνήσεις.
    Ο "αφέντης" λαός θα πληρώσει  για τον ΟΣΕ τις παράνομες επιχορηγήσεις του ελληνικού Δημοσίου της περιόδου 2011 – 2017 (συνολικού ύψους 475 εκατ. ευρώ). Επίσης την πιθανή διαγραφή υποχρεώσεων του ΟΣΕ (ύψους μέχρι 12 δισ. ευρώ ενισχύσεις της περίοδο προ του 2011). Αλλά και αυτά που στοίχισε η μετάταξη περίπου 1.693 εργαζομένων του ΟΣΕ σε άλλες επιχειρήσεις (ΕΕΣΣΤΥ) ή υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου!!!
    Ας βρει παρόμοια προνόμια ο εργάτης του ιδιωτικού τομέα ο οποίος καλείται να εξοφλήσει και 1,1 δισ. ευρώ παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην ελλειμματική και επίσης χωρίς ζωή κρατική Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).
    Βεβαίως ο ελληνικός λαός την έχει νιώσει στο πετσί του αυτή τη "σοβιετία" της κακιάς ώρας και τα γιουρούσια των τυχάρπαστων κομματικών που κατέλαβαν το κράτος (
τη δεκαετία 1975-1985) υποχρεώνοντας παλαιούς και νέους φορολογούμενους να πληρώσουν για τις καρέκλες τους (πρασινοφρουρών και άλλων σε κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις) κοντά στο 1,5 τρισεκατομμύρια δραχμές μεταξύ του 1985-2000 (δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω).
    Ο λαός που δεν σταμάτησε να πληρώνει και κομματικές πρωτοβουλίες σε κρατικές ΔΕΚΟ αφού μετά το 2000, κατέβαλε στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ 2,5 δισ. ευρώ για ζημιές οι μισές από τις οποίες (κοντά στο 1 δισ. ευρώ) ήταν και εδώ παράνομες κρατικές ενισχύσεις
    Αυτό το ξετσίπωτο κράτος "επιχειρηματίας" με τους τεμπέληδες της "εύφορης" κοιλάδας της μεταπολίτευσης και με τους εξωφρενικούς εργατοπατέρες έχει το θράσος να στέκεται απέναντι στον ιδιώτη εργάτη και να κουβεντιάζει… πως γίνεται να μην μετακινήσει ακόμη και όσους τεμπελιάζουν σε χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου