Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

“Γιατί χαίρεται και χορεύει ο κόσμος στο ισόγειο του ΓΕΣ”;



“Γιατί χαίρεται και χορεύει ο κόσμος στο ισόγειο του ΓΕΣ”;
    Χθες το μεσημέρι στο ισόγειο ΓΕΣ ένα συγκρότημα χορευτών από το Καστελόριζο, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του νησιού μπροστά από μια “μίνι έκθεση” τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου! Οι αξιωματικοί που περνούσαν από το χώρο έβλεπαν μάλλον έκπληκτοι το θέαμα.
    Το ΓΕΣ έχει καθιερώσει ένα πρόγραμμα παρουσίασης του “στρατιωτικού σχηματισμού της εβδομάδας”, ο οποίος δεν γνωρίζουμε από ποιον και με ποια κριτήρια επιλέγεται. Εκπρόσωποι του σχηματισμού έρχονται στην Αθήνα και στο ΓΕΣ για να κάνουν περίπου ότι έκαναν χθες τα 7 στελέχη που ήρθαν από τη Ρόδο, μαζί με δύο Στάγιερ που είχαν τα προϊόντα της Δωδεκανήσου!
    Όλα αυτά μπορεί να γίνονται σ΄ άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή στις ΗΠΑ. Θα μπορούσαν να είχαν μια χρησιμότητα και στην Ελλάδα αν οι συνθήκες, ειδικά οι οικονομικές ήταν διαφορετικές. Αλλά στην Ελλάδα του σήμερα αυτά είναι περιττές πολυτέλειες. Μ΄ αυτές τις συνθήκες όλοι μας οφείλουμε να συμβιβαστούμε.
    Τα επτά στελέχη από τη Ρόδο έλειψαν από τις υπηρεσίες τους , όπως και τα Στάγιερ που κουβάλησαν τα “τοπικά προϊόντα”. Οι μετακινήσεις προσωπικού όταν δεν είναι απολύτως αναγκαίες είναι πλέον περιττό κόστος που δεν αντέχεται. Και γενικώς οποιοδήποτε έξοδο γίνεται χωρίς να ΄χει το ανάλογο κέρδος, απλά δεν πρέπει να γίνεται.
    Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αυτονόητα στην Ελλάδα της κρίσης πρέπει να επαναλαμβάνονται. Ας αφήσουμε στην άκρη όλα τα περιττά και τα “επικοινωνιακά”, γιατί όταν στις μονάδες οι διοικητές ζουν με την αγνωνία για το πως θ΄ αλλάξουν… μπαταρία σ΄ένα όχημα είναι μάλλον προκλητικό να κάνουμε “events” σαν κι αυτό που είχαμε χθες στο ΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου