Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Λονδίνο-Εδιμβούργο με τραίνο σε 8 λεπτά!



    Από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο μέσα σε οκτώ λεπτά; Το «Hyper Chariot» υπόσχεται να κάνει το… όνειρο πραγματικότητα μέχρι το 2040, ισχυρίζεται ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Matthew Modine που προεδρεύει της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει αυτό το υπερσύγχρονο και ταχύτατο μέσο μεταφοράς. Το τραίνο Hyper Chariot θα διαθέτει κινητήρες με σχεδόν διπλάσια επιτάχυνση σε ένα Boeing 747, ενώ η ταχύτητά του θα είναι 6.400 χλμ. / ώρα. Η φιλόδοξη φιλοσοφία του Hyper Chariot έχει να κάνει με την εκτόξευση καψουλών μεγέθους αυτοκινήτου μέσω σωλήνων από αεροστεγές σκυρόδεμα πάνω σε ράγες και με ταχύτητα πάνω από πέντε φορές από το Hyperloop του Elon Musk.
    Το σύστημα των υπερυψωμένων δημόσιων συγκοινωνιών, το οποίο φαίνεται σαν να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το 2040 και θα συνδέσει “πόλεις ακόμα και χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατόν πριν”, ισχυρίζεται η εταιρεία. Εκπρόσωπος του Hyper Chariot δήλωσε ότι τα εισιτήρια για το 8λεπτο ταξίδι θα είναι “εξαιρετικά ανταγωνιστικά”, με ναύλους από Λονδίνο προς Εδιμβούργο στα 127 δολάρια.

    Ο ηθοποιός αναφέρει: “Με το Hyper Chariot, επιδιώκουμε να φέρουμε τίποτα λιγότερο από το διαστημικό ταξίδι στη γη, συνδέοντας πόλεις και ακόμη χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατόν. Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι εξωπραγματικό, αλλά η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη για να μας ταξιδέψει μέσα από σωλήνες στον αέρα σε 6.400 χλμ. / ώρα. Θα είναι επίσης ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς. Το Hyper Chariot είναι αυτοκατευθυνόμενο, παρακολουθείται από ένα κεντρικό κέντρο διοίκησης και ο καιρός δεν θα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου