Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Επιστροφή 1000 έως 3000 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους. Ποιοι τη δικαιούνται.Επιστροφή 1000 έως 3000 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους. Ποιοι τη δικαιούνται.
Ψάξτε το. Και τα λεφτά είναι πολλά, και οι κλέφτες πρέπει να πληρώνουν.
Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί και πάλι,  πριν λίγες μέρες.
    Με μαζικές προσφυγές μπορούν οι συνταξιούχοι να πάρουν πίσω συνολικά 250.000.000 ευρώ τα οποία έχασαν μέσα σε μια εξαετία από τις συντάξεις τους καθώς τα ασφαλιστικά Ταμεία παρακρατούσαν μεγαλύτερα ποσά απ’ ό,τι έπρεπε υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
    Ανάλογα με την περίπτωση, οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν από 1000 έως 3000 ευρώ.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κάνουν προσφυγές κατά της παράνομης παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας μπορούν να απευθύνονται στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ή στο Συνήγορο του Πολίτη.
    Μάλιστα, το Δίκτυο (
endisy.gr) έχει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπολογίζει τις απώλειες που έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος στη σύνταξή του, λόγω της παράνομης εισφοράς.
    Το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία εκμεταλλεύτηκαν μια ασάφεια του
νόμου 2084/1992 για το πώς πρέπει να γίνεται η παρακράτηση 4% (αργότερα 6%) υπερ του ΕΟΠΥΥ. Από το 2010, η παρακράτηση των εισφορών υγείας υπολογιζόταν σκοπίμως λανθασμένα στο ονομαστικό ποσό της σύνταξης και όχι στο καθαρό καταβαλλόμενο ποσό, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάσουν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου