Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Xρηματικά πρόστιμα για αφισοκόλληση από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης



Xρηματικά πρόστιμα για αφισοκόλληση από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Και πολύ καλά τους έκαναν!
Και άσε τους να ‘’γαυγίζουν’’! Άλλωστε, για αυτό διακρίνονται!
Όμως, μήπως ήταν οι μόνοι που έκαναν ( και κάνουν ) παράνομες αφισοκολλήσεις?
Γιατί επιλεκτική αντιμετώπιση?
Και για να το ξεκαθαρίζουμε, δεν εννοώ μόνο πολιτικές αφίσες, αλλά όλων των ειδών τις αφίσες που βρωμίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την πόλη μας.
902.gr
    Δύο χρηματικά πρόστιμα για αφισοκόλληση, συνολικού ύψους 4.217 ευρώ, επέβαλε στο ΚΚΕ, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιούλη.( Ιουλίου, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ !)
    Τα πρόστιμα αφορούσαν την προπαγάνδιση συγκεντρώσεων του ΚΚΕ που έγιναν τον Μάρτη, ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Η μία συγκέντρωση μάλιστα ήταν με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
    Η επιβολή των προστίμων έγινε με βάση τον νόμο για «παράνομη επικόλληση διαφημιστικών αφισών και αυθαίρετη τοποθέτηση banners μηνυμάτων» και, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα πρόστιμα, το ΚΚΕ παρουσιάζεται σαν εταιρεία!
Πολιτική δίωξη
    Στη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε παρέμβαση ο Οδυσσέας Μαάϊτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Κατήγγειλε φάμπρικα προστίμων που στοχεύει στο χτύπημα του ΚΚΕ και της πολιτικής του, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενάντια στα μνημόνια, που «δεν αρέσει» στη διοίκηση του Δήμου, η οποία τα στήριξε και εξακολουθεί να τα στηρίζει. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος συμμετείχε και στην επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
    Πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν στοχεύουν μόνο ενάντια στο ΚΚΕ. Στοχεύουν ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται και παλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αποφάσεις άκρως αντιδημοκρατικές, θυμίζουν μαύρες εποχές. Είναι προσχηματική η επιχειρηματολογία περί καθαριότητας, νομιμότητας, κλπ
    Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την εισήγηση της διοίκησης και να μην αποφασίσει την επιβολή των προστίμων. Επίσης απαίτησε να σταματήσει η βιομηχανία προστίμων σε πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών των πολιτικών και κοινωνικών φορέων και ξεκαθάρισε ότι τέτοιες κινήσεις δεν τρομοκρατούν τους κομμουνιστές και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ.
Δυναμική παρέμβαση από ΚΚΕ και ΚΝΕ
    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση, καταγγέλλοντας προσπάθεια φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.
    Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, φωνάζοντας «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου