Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αυξάνεται κατά ένα έτος η φοίτηση στις σχολές υπαξιωματικώνΑυξάνεται κατά ένα έτος η φοίτηση στις σχολές υπαξιωματικών
    Τριετής θα είναι για τους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 η φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Σχετική ανάρτηση υπάρχει και στο δικτυακό τόπο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
    Οι επιτυχόντες-ούσες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 θα καταταχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) για τριετή φοίτηση.
    Θυμίζουμε ότι στο άρθρο 25 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 30/6 αναφέρεται ότι «όσοι αποφοίτησαν απ' αυτές θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτέρων στρατιωτικών σχολών, εφόσον εισήχθησαν σε αυτές μετά από εξετάσεις και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμων τεχνικών σχολών ανεξάρτητα από το χρόνο κτήσης αυτού. Η φοίτηση σε αυτές είναι τριετής».
    Σημειώνουμε ότι τροποποιήσεις είχαμε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ΦΕΚ, στον κανονισμό της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Συγκεκριμένα προστέθηκε μια ακόμα ειδικότητα αυτή της πληροφορικής ενώ η διάρκεια φοίτησης στη σχολή από δυο έτη αυξήθηκε σε τρία έτη.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν εισάγονται "πτυχιούχοι στρατεύσιμοι" που κοστίζουν λιγότερο? και στην ΣΣΕ και στην ΣΜΥ. Δηλ. για να καταλάβω...πως ο πτυχιούχος ΥΕΑ της ΣΕΑΠ με ολιγόμηνη εκπαίδευση είναι κατάλληλος για Αξ/κός, και οι άλλοι θέλουν 3-4 χρόνια? θα ξυπνήσομε καμιά φορά? οι μόνοι που ωφελούνται είναι το διδακτικό προσωπικό των Σχολών οι καθηγητές, έχομε πτυχιούχους "άνεργους" έτοιμους να πλαισιώσουν τις ΕΔ, επιστημονικό "υλικό" τζάμπα για το κράτος...κι' εμείς είμαστε "κολλημένοι" ...? Το 2010 -με το πόλεμο του Καντάφη- από την Σούδα εφορμούσαν και οι Νορβηγοί με F-16 που τα πετούσαν Σμηνίες - Επισμηνίες "μονοετούς φοιτήσεως" Τι πρόγραμμα εφαρμόζει η πάμπλουτη Νορβηγία στην αντίστοιχη Σχολή Ικάρων και τους κάνει πολεμιστές σε (1) ένα χρόνο...κι' εμείς θέλομε τουλάχιστον (4) τέσσερα? είναι πιο βλάκες οι δικοί μας? δεν το πιστεύω ... πιστεύω πως δεν ενδιαφέρεται κανένας για το τι γίνεται "έξω" .... στην "ψωροκώσταινα" της λιγούρας και της φιγούρας ... κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή