Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πως είπατε; Canadair;



Πως είπατε; Canadair;
Εφημερίδα ‘’Δημοκρατία’’
Χρήστος Μπολώσης Υποστράτηγος ε.α.
    Αυτές τις ημέρες που συμπτωματικώς (!!!;;;)η μισή Ελλάδα «κάηκε» από τις δασικές πυρκαγιές, ένα γεγονός συνεκλόνισε την Κοινή Γνώμη, όχι όμως αρκούντως και τα ΜΜΕ, πλην ίσως της «δημοκρατίας». Και αναφερόμαστε βεβαίως στον άθλο που πέτυχαν οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας, να προσγειώσουν το, «προβληματικό αεροσκάφος», όπως πολύ κομψά το χαρακτήρισε ο κ. Άγγελος Σκορδάς στην εφημερίδα, Canadair, στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας.
    Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο, έσπευσαν να επισκεφθούν στο 251 ΓΝΑ τους δύο πιλότους και μπράβο τους, ενώ οι διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες (υπουργοί, περιφερειάρχες κ.λπ.) έσπευδαν να μιλήσουν για οργανωμένο σχέδιο και άλλα τετριμμένα, που αναφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Δεν αντέχω στον πειρασμό να θυμίσω ότι αυτοί, οι νυν παράγοντες, όταν δεν ήταν ακόμη παράγοντες αλλά ντουφεκαλεύριδες, είναι αυτοί οι ίδιοι που λοιδορούσαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, όταν έκανε ακριβώς τις ίδιες δηλώσεις το 2007. Αυτά όμως τα αφήνω για τους γίγαντες πολιτικούς μας.
    Εκεί που θα σταθώ, είναι το «προβληματικό αεροσκάφος». Ξέρουν οι αρμόδιοι τι θα πει «προβληματικό αεροσκάφος» ή νομίζουν ότι είναι κάτι παρεμφερές με το προβληματικό ποδήλατο του ΓΑΠ, στο οποίο βγαίνει συνέχεια η αλυσίδα;
    Γνωρίζουν οι κ.κ. άσχετοι που μας κυβερνούν (και μας κυβέρνησαν για να είμαστε εξηγημένοι), για τι κατάσταση μιλάμε; Πήγε κάποιος μεγαλόσχημος (να η ευκαιρία για τον κ. Βίτσα) σε μία Μονάδα και να διατάξει να κινηθούν όλα τα οχήματα, ή όλα τα άρματα, ή όλα τα πυροβόλα;
    Έχουμε βαρεθεί την εικόνα, που κάθε νέος υπουργός βγαίνει, μετά την ενημέρωση που του γίνεται, να δηλώνει περιχαρής ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε άριστο επίπεδο. Από πού το έβγαλε αυτό το συμπέρασμα; Από την ενημέρωση; Βάζω στοίχημα ότι αν κατάλαβε το 5% από όσα του είπαν, εγώ να πάω να παραγγείλω 350 γραμμάρια ανάμεικτο με μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας και να υπολογίσω μόνος μου τον ΦΠΑ.
    Και για να σοβαρευτούμε επί τέλους. Κύριοι, κάντε μια βόλτα στις Μονάδες και ζήστε με τα στελέχη την καθημερινότητά τους. Όχι στις Ασκήσεις και στις παρελάσεις. Ρωτήστε αυτούς τους ήρωες του Διοικητές, πώς κινούν τα οχήματά και τα άρματά τους, πώς πλέουν τα πλοία τους και πώς πετούν τα αεροπλάνα τους.   Τότε θα μάθετε, αν θέλετε βέβαια και δεν εθελοτυφλείτε, την αλήθεια.
    Ελάτε επιτέλους σ’ επαφή με τα εξαθλιωμένα στελέχη, τα οποία όμως κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους.  Καλές οι λαϊκίστικες επαφές με τους οπλίτες, αλλά το μεγάλο κουπί το τραβούν τα στελέχη. Καταλάβετε ότι και αν ακόμη η ιδεολογία τους είναι αντίθετη με την δική σας, αυτοί σε ένα πράγμα πιστεύουν πάνω απ’ όλα.  Και ένα πράγμα έχουν πάνω από τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και, φυσικά, την ιδεολογία τους. Tην Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε και το εμπεδώσετε αυτό, τόσο το καλύτερο για σας αλλά και – κυρίως - για την Πατρίδα μας κι’ εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου