Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η πιο παράξενη πίτσα



ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ
Η πιο παράξενη πίτσα
perierga.gr
    Πόσο περίεργη μπορεί να είναι μια πίτσα; Κι όμως αυτή η πίτσα διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες!
    Και αυτό γιατί έχει σχήμα αστεριού και αποτελείται από κομματάκια από μπριζόλα, μπέικον, πεπερόνι, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, τυρί και πατάτες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί εντυπώσεις τις τελευταίες μέρες, σε όσους έχουν συνηθίσει το κλασικό στυλ σπέσιαλ πίτσας.


    Δημιουργός της είναι η πιτσαρία Nya Gul & Blå στην Piteå της βόρειας Σουηδίας, κοστίζει 120 σουηδικές κορόνες, δηλαδή περίπου 13 ευρώ, έχει 6 «τσέπες» που γεμίζουν με υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.
    Η πίτσα αυτή αποτελεί έμπνευση του σεφ Halmat Givra και του υπαλλήλου Kifa Algaf, οι οποίοι χρειάστηκαν 2 μήνες για να την τελειοποιήσουν. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σχολιάστηκε ως «το πιο όμορφο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα». Η ιδέα τούς ήρθε όταν διάφοροι πελάτες ζητούσαν περίεργα τόπινγκ και σκέφτηκαν να φτιάξουν μια νέα πίτσα, τεστάροντας διάφορα είδη και μεγέθη.
    Την τελική βερσιόν προσέφεραν στους πελάτες στα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει χοιρινό και τυρί στις πρώτες 2 τσέπες, ακόμη περισσότερο τυρί και βοδινό κρέας στις άλλες 2 και μπέικον και σαλάμι στις 2 τελευταίες. Στο κέντρο μπορούν να υπάρξουν σαλάτες, πατάτες τηγανητές και μυρωδικά, ενώ από εμφάνιση, μοιάζει ένα πολύ χορταστικό γεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου