Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Καταβλήθηκαν από το ΝΑΤ αποδοχές τριών μηνών στους 186 ναυτικούς της ΝΕΛ



Καταβλήθηκαν από το ΝΑΤ αποδοχές τριών μηνών στους 186 ναυτικούς της ΝΕΛ
    Καταβλήθηκαν από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο οι αποδοχές τριών μηνών στους 186 ναυτικούς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, που ανέρχονται περίπου συνολικά σε 980.000 ευρώ.
    Πρόκειται για τα πληρώματα πέντε ακινητοποιημένων πλοίων της ΝΕΛ, που είχαν τεθεί σε καθεστώς προστασίας με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ.Δρίτσα, λόγω της μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για καταβολή μισθών και τροφοδοσία.
    Πρόκειται για τους 20 ναυτικούς του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «AQUA JEWEL», τους 33 του "European Express", τους 43 του «Μυτιλήνη», τους 37 του «Θεόφιλος» και τους 53 του «Ταξιάρχη».
    Σύμφωνα με το νόμο, από τη στιγμή της καταβολής των χρημάτων, η εκκαθάριση του ναυτολογίου γίνεται άμεσα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΕΛ έχει ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλόμενων εισφορών της προς το ΝΑΤ. Στο μεταξύ η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, με σημερινή της ανακοίνωση, ζητά την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και οφειλομένων αποδοχών των πληρωμάτων της ΝΕΛ, ενώ απαιτεί και την άμεση ενεργοποίηση του Ν. 4331/2015 άρθρο 50, σύμφωνα με το οποίο τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών της εταιρείας για την κακή εκτέλεση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αποδίδονται στους Ναυτικούς για οφειλές δεδουλευμένων.
    Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι «οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ συνεχίζονται», ενώ κάνει λόγο και για «πρωτόγνωρη ολιγωρία και γραφειοκρατία από το υπουργείο Ναυτιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου