Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στον Πεδίον του Άρεως μέχρι νεωτέρας οι πρόσφυγες



Στον Πεδίον του Άρεως μέχρι νεωτέρας οι πρόσφυγες
Τώρα με τον καύσωνα ‘’λιάζονται’’ παραπανίσια, έτσι κυρα-Τασούλα μου ?
Είχατε, δεν είχατε, καταστρέψατε ΚΑΙ το Πεδίον του Άρεως, άχρηστοι !
Να τους φέρεις ήξερες, τώρα τι θα τους κάνεις??
Όσο για τους χώρους που ψάχνετε, προτείνω να τους βάλετε στο ξενοδοχείο που φιλοξενείτε τους ‘’ 4 Ιππότες της Αποκαλύψεως’’.
MEGA
    Χωρίς απόφαση για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως σε συγκεκριμένο στεγασμένο χώρο ολοκληρώθηκε η σημερινή ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και τη συμμετοχή στελεχών όλων των συναρμόδιων υπουργείων.
    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι από τους συμμετέχοντες έγιναν προτάσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως σε χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας.
    Μέχρι την εξεύρεση του χώρου αυτού, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί πρόνοιας θα είναι παρόντες στο Πάρκο παρέχοντας αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα στον πληθυσμό που παραμένει εκεί, σημείωσε η κ. Κυπριανίδου και πρόσθεσε ότι το Συντονιστικό κλιμάκιο διαχείρισης που ορίστηκε θα προβεί σε αυτοψία των χώρων που υποδείχθηκαν ή προτάθηκαν προκειμένου να επιλεγεί ο καταλληλότερος εντός των προσεχών ημερών.
    "Στο Πεδίον του Άρεως εκτυλίσσεται ένα ανθρωπιστικό δράμα. Αυτό το ζήτημα δεν είναι ένα κλασικό μεταναστευτικό ή προσφυγικό πρόβλημα. Είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό και κοινωνικό", δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
    Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράμμισε την ανάγκη "να βρεθούν καταλύματα τα οποία θα είναι ανθρώπινα", αλλά να έχουν οι πρόσφυγες ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου