Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συντάξεις: Αγριεμένοι έρχονται οι ‘’θεσμοί’’ – Απαιτούν μειώσεις σοκ



Συντάξεις: Αγριεμένοι έρχονται οι ‘’θεσμοί’’ – Απαιτούν μειώσεις σοκ
Το βρήκα και σε άλλα μπλόκ και σάιτ.
Χωρίς φωτιά, καπνός δεν βγαίνει.
     «Αίμα» συνταξιούχου φέρονται να ζητούν οι θεσμοί και δη η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου (ή Δρακουλέσκου όπως την αποκαλούν στην Κύπρο), καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι βασική προϋπόθεση για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι νέες περικοπές σε συντάξεις.
    Εκτός από την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και τις μειώσεις στις υψηλές συντάξεις, τα οποία έχει ήδη αποδεχτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το σοκ έρχεται από τις προτάσεις που φέρνουν οι δανειστές, για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, μετά την περικοπή της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κ. Βελκουλέσκου φέρεται να προωθεί ακραίο σχέδιο για μείωση στις συντάξεις έως 30%. Στην περίπτωση δε που συνεχιστεί η ύφεση και η υστέρηση στα έσοδα των Ταμείων, θα υπάρξει επιπλέον μείωση, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει το 10%.
    Επίσης, η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των παροχών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 350.000 δικαιούχους. Γρίφος παραμένουν τα μέτρα για την κάλυψη των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανατρέπουν τις μειώσεις συντάξεων με κόστος περίπου 2 δισ. ευρώ. Οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα πρέπει να εφαρμοστούν από 1/1/2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου