Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί ζήτησαν νέα μέτρα και νέα προαπαιτούμενα!



Οι Γερμανοί ζήτησαν νέα μέτρα και νέα προαπαιτούμενα!
Δεν υπογράφουν συμφωνία και οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12Ο ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΤΩΡΑ!
ΑΛΕΞ
defencenet.gr
ΖΗΤΟΥΝ "ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ" (ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ...)
    Ποια συμφωνία; Το Βερολίνο τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr παρουσίασε νέο πακέτο προαπαιτούμενων στην Αθήνα, εκτός και πέραν όλων των άλλων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση και η αίσθηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι ότι "απλά το Βερολίνο δεν θέλει συμφωνία" και βρίσκει ως αφορμή την αίτηση νέων μέτρων.
    Η Γερμανία πρακτικά ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία άτακτη υποχώρηση, τον οδήγησε να υπογράψει νέο μνημόνιο ψηφίζοντας σκληρά μέτρα με δύο νομοσχέδιο, εμβόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ζητάει νέα προαπαιτούμενα όχι για να υπογραφεί η συμφωνία που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μόνο και μόνο να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
    Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο των Γερμανών με στόχο να υπονομεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα, να τελειώνουν με την Αριστερά, που ολοκληρώνεται με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αυτός είναι εξ’ αρχής ο στόχος του Σόιμπλε και της Μέρκελ που παρά τις δήθεν διαφωνίες τους συμφωνούν πώς πρέπει να «τελειώνουν» με την Ελλάδα.
    Μας οδηγούν απλά σε μία συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωζώνη και ακόμη ορισμένοι στην Ελλάδα αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να υπάρχει plan B εκ μέρους της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για κρυφό σχέδιο υπονόμευσης της χώρας. Ποιοι; Αυτοί που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και την καταδίκασαν να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι για τα επόμενα πολλά χρόνια.
    Ο Σόιμπλε σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υπογραφεί συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου και θα κάνει ότι μπορεί να την αποτρέψει προτείνοντας ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα, το οποίο όμως για να το πάρει η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νέα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Μειώσεις στις συντάξεις κατά 30%, μείωση του κατώτατου μισθού γιατί τώρα είναι πολύ υψηλός, νέοι φόροι κ.α. Και ακόμη η διαπραγμάτευση δεν έχει ξεκινήσει.
    Ήδη πίσω από τη φαινομενικά επικοινωνιακής υφής κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κατάλυμα, το μέρος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων και την είσοδο των εκπροσώπων των δανειστών στα υπουργεία, βρίσκεται η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. 
    Αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για άμεση υπογραφή του συμφωνηθέντος Μνημονίου των 85 δισ. ευρώ, την ώρα που οι πιστωτές πιέζουν για κύρωση και τρίτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων μέσα στον Αύγουστο.
     «Δε θα υπάρξει τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» τόνισε.
    Εδώ και τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί μέσω του «γαλλικού κλειδιού», Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είναι αυτός που βοήθησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο ναρκοπέδιο των Βρυξελλών, να κάμψει τις απαιτήσεις των πιστωτών, με το αποτέλεσμα ωστόσο να είναι μέχρι στιγμής αβέβαιο.
    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον Γάλλο Πρόεδρο ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων πριν από την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα στις 18 Αυγούστου.
     «Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε κυβερνητικά πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
    Στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρείται να αποφευχθεί με οποιοδήποτε κόστος ένα τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέσα στον Αύγουστο, καθώς οι ενδοκυβερνητικοί συσχετισμοί και η ισορροπία τρόμου που έχει διαμορφωθεί με την οριακή υπέρβαση των 120 βουλευτών μετά και τις διαρροές, καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την υπερψήφιση και ενός νέου πακέτου μέτρων πριν την οριστική συμφωνία για την εκταμίευση των πρώτων χρημάτων του ESM.
    Από το Μέγαρο Μαξίμου οι πιέσεις για τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων εκτιμώνται ως η ύστατη προσπάθεια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των δορυφόρων του για να πετύχουν την εν τοις πράγμασι ακύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής με στόχο την επαναφορά του σεναρίου του Grexit. Ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την παρέμβαση Ολάντ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο ώστε να καμφθούν οι πιέσεις για τρίτο πακέτο μέτρων πριν την οριστική συμφωνία.
    Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου ζητούν μετ' επιτάσεως το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι τις 20 Αυγούστου, ώστε να μη χρειαστεί να χρηματοδοτική γέφυρα για το ομόλογο της ΕΚΤ που ωριμάζει ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που θα συνοδεύεται από νέα προαπαιτούμενα και να μπορέσει η κυβέρνηση να δρομολογήσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις για να βγει από τη δυσχερή θέση που έχει βρεθεί, όντας πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας.
    Στόχος είναι για τον Αλέξη Τσίπρα η άμεση προσφυγή σε ανοιχτό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαρίσει το μέτωπο στο εσωτερικό του κόμματός του και εν συνεχεία η προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο, ώστε να μπορέσει με νωπή λαϊκή εντολή και «καθαρή» επικράτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα αλλά και να προχωρήσει στη διακυβέρνηση της χώρας.
    Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού φαίνεται πώς οι Γερμανοί του έστησαν μία παγίδα και τον εγκλώβισαν στις συμπληγάδες του μνημονίου, της τρόικας και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου