Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Χειροποίητη σοκολάτα: Μπάρες απόλαυσης στην Αθήνα



ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ
Χειροποίητη σοκολάτα: Μπάρες απόλαυσης στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα
    Χειροποίητες μπάρες σοκολάτας με ροζ πιπέρι και μυρωδάτη μέντα.
    Σοκολατάκια που μόλις έφτασαν από το εργαστήριο, άρτι γεμισμένα με ελληνικούς ξηρούς καρπούς.
    Σπιτικές σοκολάτες με κομμάτια φρούτων και πρωτότυπα κουτιά για τα πιο γλυκά δώρα που θα κάνετε ποτέ.
    Συγκεντρώνουμε έξι διευθύνσεις που προσφέρουν τα παραπάνω, και ακόμη περισσότερες επιλογές χειροποίητης σοκολάτας στην Αθήνα, για όσους δεν συμβιβάζονται με τις συσκευασμένες σοκολάτες περιπτέρου.
    Σημειώστε πως οι τιμές της χειροποίητης σοκολάτας είναι ελαφρώς ακριβότερες από τις τυποποιημένες – μια ενδεικτική τιμή για μια μπάρα 100 γραμμαρίων είναι τα 2,50-3€, αλλά οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα τις γεύσεις και τα υλικά.

Carpo
    Δύσκολα θα φύγετε χωρίς μερικές από τις μπάρες (των 100 γραμμαρίων) όταν μπείτε σε κάποιο από τα καταστήματα Carpo. Εδώ θα βρείτε μπάρες υγείας (68 ή 88%), υγείας με φιστίκι Αιγίνης, γάλακτος με στέβια, υγείας με τσίλι, λευκή σοκολάτα με φιστίκι Αιγίνης και κράνμπερι, υγείας με ροζ πιπέρι και φράουλα, με έλαιο τριαντάφυλλου, με αμύγδαλο ή κροκάν αμυγδάλου και πορτοκάλι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε λαχταριστά βραχάκια με αμύγδαλο, σοκολατάκια με πάστα σύκου και στικ πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας υγείας. Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Carpo (Ψυχικό, Κολωνάκι).

So Nuts Κηφισίας 103, Αμπελόκηποι, τηλ: 2112155322
    Πέρα από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, βότανα, χύμα δημητριακά και ωραίες ποικιλίες καφέ, στο «Nutάδικο» της Πανόρμου θα βρείτε μπάρες χειροποίητης σοκολάτας με διάφορα υλικά και γεύσεις, σπιτικά σοκολατάκια, «μαργαρίτες», σοκολατένια κουφετάκια, πέρλες με διάφορες γεμίσεις, “light” μπάρες με στέβια, μέχρι και χειροποίητες καραμέλες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Martha’s Λ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ: 2108081193
    Μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια, πραλίνες, τυλιχτά και πλάκες γαλλικής σοκολάτας (οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από τη Γαλλία) θα βρείτε στης Μάρθας. Στις πλάκες (από 2,90€ τα 100 γραμμάρια) συγκαταλέγονται η μαύρη σοκολάτα 74%, η extra bitter (96%), η γάλακτος με καραμέλα και αλάτι Ιμαλαΐων, η γάλακτος με καρύδα και αποξηραμένο ανανά, η λευκή με μπισκότο και κράνμπερι, η μαύρη με goji berry, με αποξηραμένο τζίντζερ, με μήλο-κανέλα, με κάστανο, με σύκο-σησάμι-κανέλα, με κόκκινο πιπέρι-καγιέν, με τριμμένο καφέ και πορτοκάλι ή με φράουλα και πιπέρι. Θα βρείτε επίσης εμπνευσμένα σοκολατάκια, όπως αυτά της bitter σοκολάτας με το ολόκληρο κουμ-κουάτ ή νεραντζάκι και οι παλέτες σοκολάτας γάλακτος με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (από 8,85€ το κιλό).

Chocolart
    Μια νέα ομάδα στον χώρο της χειροποίητης σοκολάτας με το όνομα Chocolart δημιουργεί εννιά διαφορετικές γεύσεις handmade λιχουδιών, τις οποίες θα βρείτε να πωλούνται σε πολλές διαφορετικές διευθύνσεις (café και άλλους χώρους) ανά την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται για μπάρες των 60 γραμμαρίων με κουβερτούρα λευκή, γάλακτος ή υγείας «παντρεμένες» με super foods, φρέσκους ξηρούς καρπούς και πρωτότυπα υλικά. Στις γεύσεις περιλαμβάνονται η Spicy με πιπέρι, η Rose με ροδοπέταλα, η Cacao Nibs με κόκκους κακάο, η Chili, η Banana Cranberry white και η Goji με γκότζι μπέρι και κάσιους.

The Dark Side of Chocolate Σόλωνος 49, Κολωνάκι, τηλ: 2103392348
    Ένα εργαστήριο σοκολάτας και ένας υπέροχος λιλιπούτειος χώρος που μοιάζει με γαλλικό μπιστρό/σοκολατερί πάνω στην οδό Σόλωνος μας κάνουν να «προσκυνήσουμε» τις συνταγές σοκολάτας του ιδιοκτήτη και ειδήμονα, Αριστοτέλη. Πέρα από τις ζεστές σοκολάτες, τις οποίες εκτιμούμε περισσότερο τον χειμώνα, εδώ βρίσκουμε χειροποίητα σοκολατάκια με σπάνια ποικιλία σοκολάτας και ελληνικά βότανα, μπαχάρια και πιπέρια, καθώς και μυρωδάτες πινελιές από βιολέτες ή λεμόνι. Θα δοκιμάσετε ή θα πάρετε για δωράκι σε υπέροχες σοκολατένιες συσκευασίες, φοβερά γκουρμέ τρουφάκια.

Αριστοκρατικόν
    Από το εργαστήριο του «Αριστοκρατικόν» στα Εξάρχεια, εκεί όπου φυλάσσονται τεράστιες μπάρες σοκολάτας, κιβώτια ξηρών καρπών και βαρέλια με τσέρι, 21 τεχνίτες δουλεύουν αναμιγνύοντας τις σοκολάτες που μεταμορφώνονται στα πιο φημισμένα χειροποίητα σοκολατάκια της Αθήνας. Τα βρίσκουμε στα υποκαταστήματα της αλυσίδας σε Σύνταγμα και Κηφισιά καθώς και στο e-shop του «Αριστοκρατικόν». «Αραπάκια» πικραμύγδαλου, τρουφάκια μόκας, σαμπάνιας ή ουίσκι με άχνη, πραλίνες-«σκατζοχοιράκια», sticks σοκολατένιου περγαμόντου, καρδιές μπίτερ κροκάν, φυλλαράκια μέντας και μαντολάτα είναι μερικές από τις ιδιαίτερες γεύσεις σοκολάτας που θα μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε. Για ένα κουτί με μισό κιλό σοκολατάκια, οι τιμές κυμαίνονται στα 20 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου