Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

9.Aλλάζει το σύστημα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Aλλάζει το σύστημα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές
ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ‘’ΧΑΜΠΑΡΙ’’…
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !
onalert.gr
    Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.   
    Στο ΥΠΕΘΑ έγινε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.
    Οι κ.Αβραμόπουλος, Κικίλιας και Λοβέρδος έχουν συμφωνήσει ότι οι στρατιωτικές σχολές πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο . Είτε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πεδίο εντός του συστήματος των Πανελληνίων, είτε θα πρέπει να διαχωριστούν τελείως από την δοκιμασία αυτή.
    Στόχος είναι να μπορούν να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν στρατιωτική καριέρα κι όχι όσοι έχουν την επιλογή αυτή ως δεύτερη και τρίτη.
    Υπάρχουν πολλές ενστάσεις γι΄ αυτή την αλλαγή. Πρώτα απ΄ όλα για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων όποιο σύστημα κι αν επιλεγεί . Οι Πανελλήνιες το εξασφάλιζαν.
    Δεύτερον είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι όσοι δηλώνουν ότι επιθυμούν την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές το κάνουν μόνο για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης. Η φοίτηση σ΄ αυτές τις σχολές δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός από τις δυσκολίες των μαθημάτων η ζωή είναι σκληρή και στρατιωτική! Όσοι δεν νοιώθουν άνετα αποχωρούν και μάλιστα πολύ γρήγορα από τις σχολές.
    Υπήρχε κάποτε η άποψη ότι στην Ικάρων για παράδειγμα έπρεπε να εισάγονται αυτοί που πραγματικά το είχαν μέσα τους να πετάνε στα όρια που απαιτεί η ΠΑ. Ήταν η εποχή των “μπαστουνάδων” όπως λένε οι παλιοί αεροπόροι. Τώρα όμως εκτός από ψυχή το σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος θέλει και πάρα πολύ διάβασμα.
    Συμπέρασμα; Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με προσοχή και σύνεση ,αλλά και με αγωνία για την διασφάλιση της αξιοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου