Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

10.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΘ Ε.Α ΜΗΤΕΡΑΣ 3 ΤΕΚΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΘ Ε.Α ΜΗΤΕΡΑΣ 3 ΤΕΚΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
    Δημοσιεύουμε παρακάτω κοινοποίηση επιστολής που λάβαμε απο μητέρα 3 τεκνων, ΕΜΘ ε.α σχετικά    με την μη αναγραφή της αναδρομικής ισχύος της ρύθμισης στον πρόσφατα   ψηφισθέντα Ν 4284/2014
Καλημέρα σας Κύριε ……..
    Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ένα δίκαιο αίτημα μας μετά από αγώνα 4 ετών τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μέσω του συλλόγου μας ΠΣΑΕΜΘ ψηφίστηκε τελικά στις 4 Σεπ 2014 ΦΕΚ A 190/2014 (με το άρθρο 7 που μας αφορά) κατά την συνεδρίαση της ΒτΕ η τροπολογία που αποδίδει δικαιοσύνη για το πρόβλημα που είχαμε οι ΕΜΘ που συνταξιοδοτηθήκαμε πριν την συμπληρώσει 25 ετών, και δεν έλαβαν το εφάπαξ τους.
    Με την ψήφιση του κατατεθέντος ΣΝ του Υπουργείου Εθν. Άμυνας , δίνεται ένα τέλος και πλέον οι ΕΜΘ απόστρατοι που δεν έλαβαν το εφάπαξ τους, θα λάβουν πλέον το εφάπαξ που δικαιούνται , αφού ισχύει πλέον και για τους ΕΜΘ η 10ετης μετοχική σχέση ως απαιτουμένη για τη λήψη του εφάπαξ, όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους στρατιωτικούς.
    Σας παραθέτω μάλιστα και την ομιλία της κ. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Η πέμπτη τροπολογία που γίνεται αποδεκτή, είναι η τροπολογία με γενικό αριθμό 1748 και ειδικό αριθμό 39, γιατί αίρει την αδικία σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας, οι οποίοι δεν δικαιούνταν εφάπαξ, εάν δεν είχαν 25 χρόνια μετοχικής σχέσης με το Ταμείο. Εξομοιώνονται έτσι με όλες τις άλλες κατηγορίες στελεχών και ταυτόχρονα, δίνεται το δικαίωμα καταβολής εφάπαξ και στους μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τα άλλα στελέχη.
    Και ενώ όλα καλά μέχρι εδώ πηγαίνοντας στο ΕΛΟΑΣ να πάρουμε το ΕΦΑΠΑΞ που απλά δικαιούμαστε το ΕΛΟΑΣ δεν μας το δίνει διότι ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ. Θα παρατηρηθεί το παράδοξο, κάποιοι ΕΜΘ που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2010 να έχουν λάβει το εφάπαξ τους κανονικά , όλοι οι υπόλοιποι που αποστρατεύονται από την δημοσίευση του νόμου και μετά να το λαμβάνουν κανονικά και κάποιοι που αποστρατεύτηκαν από το 2010 έως την 9η Σεπ 2014 να μην το λάβουν.
    Τελικά με την ΜΗ αναγραφή της αναδρομικότητας του συγκεκριμένου άρθρου δεν αίρεται η αδικία σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας. Για την αδικία αυτή έχουν ενημερωθεί τόσο η στρατιωτική ηγεσία όσο και η πολιτική και φυσικά οι κινήσεις τους για την άρση της αδικίας όπως έχουμε ενημερωθεί είναι θετικές.
    Η ενημέρωση τους είναι ότι η εγγραφή της ΜΗ αναδρομικότητας οφείλεται στο Υπουργείο Οικονομικών που δεν έλαβε καθόλου υπόψη την έκθεση του ΓΛΚ που επίσης ήταν θετική για το θέμα μας όπως φαίνεται και εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8499004.pdf 
    Θα ήθελα πραγματικά τη βοήθεια σας διότι δεν έχω πλέον ούτε ψυχικές αλλά ούτε οικονομικές αντοχές για να παλέψω για κάτι που δικαιωματικά μου ανήκει.
    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε τις σκέψεις μιας απελπισμένης μητέρας 3 παιδιών που δυστυχώς το μέλλον τους κρίνεται πλέον από τα λίγα χρήματα αυτού του ΕΦΑΠΑΞ.
    Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας για όποτε μου ζητηθούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου