Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

8.Ποιοι είναι οι δύο νέοι δισεκατομμυριούχοι που ανέδειξε στη χώρα μας η κρίση;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
http://greece-salonika.blogspot.com
    Εννέα νέους δισεκατομμυριούχους απέκτησε η Ευρώπη το 2014 και οι δύο εξ αυτών κατοικούν στην Ελλάδα(!) σύμφωνα με την Wealth-X...
     Ενώ η ελβετική UBS ζητά από τους... Έλληνες πριν καταθέσουν τα λεφτά τους να υποβάλουν δήλωση «φορολογικής συνείδησης», η ίδια τράπεζα σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία μελετών του παγκόσμιου πλούτου Wealth-X γνωρίζουν καλά και «ακτινογραφούν» τους ζάμπλουτους που κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων.
    Σύμφωνα με την έκθεση που απευθύνεται στους «σούπερ-πλούσιους» του πλανήτη, από τους 775 δισεκατομμυρίουχους που ζουν στην Ευρώπη, οι 11 καταγράφονται στην Ελλάδα .
    Σε σχέση με το 2013, αυξήθηκαν κατά δύο οι ζάμπλουτοι στη χώρα μας που κατάφεραν να ξεπεράσει η περιουσία τους το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
    Συνολικά τα 11 αυτά πρόσωπα κατέχουν περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Η έκθεση δεν δίνει ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Περιγράφει όμως καλά το προφίλ των 2.325 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.
    Σχεδόν 9 στους 10 είναι παντρεμένοι και μόλις ένας είναι ελεύθερος ή διαζευγμένος.
    Κάνουν συχνά ταξίδια σε όλον τον κόσμο, για δουλειές αλά και για χόμπι, στα οποία συναντιούνται στις μεγάλες εκδηλώσεις που τους ενδιαφέρουν.
    Για …την εφορία ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται, για το 2015 τα μεγάλα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί:
- Τον Ιανουάριο στο Νταβός της Ελβετίας
- Τον Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και για τις εβδομάδες Μόδας στο Λονδίνο
- Τον Μάρτιο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρίκετ στην Αυστραλία
- Τον Απρίλιο για τους αγώνες γκολφ στις ΗΠΑ και το φεστιβάλ γιοτ της Σιγκαπούρης.
- Τον Μάιο για το Φεστιβάλ Καννών, την Biennale στην Ιταλία και το γκραν-πρι της Φόρμουλα 1 στο Μονακό.
- Τον Ιούνιο στη Σύνοδο των G8 στη Γερμανία, το τουρνουά τένις του Ουίμπλετον και το φεστιβάλ Τζαζ στο Montreux της Ελβετίας.
- Τον Αύγουστο για το Φεστιβάλ Βενετίας
- Τον Σεπτέμβριο για το Φεστιβάλ γιωτ του Μονακό και το γραν-πρι της Σιγκαπούρης.
- Τον Οκτώβριο για τους τελικούς του ράγκμπυ στην Αγγλία.
- Τον Νοέμβριο για το Melbourne Cup στην Αυστραλία.
- Τον Δεκέμβριο για τον Αυτοκρατορικό Χορό στη Βιέννη.
Πιστοποιητικά “φορολογικής συνείδησης

    Κι ενώ η κρίση “γεννά” δισεκατομμυριούχους, οι ελβετικές τράπεζες “ψάχνουν” για τέτοιους ανάμεσα στους πελάτες τους, φροντίζοντας παράλληλα να “θωρακιστεί” σε περίπτωση που οι φορολογικές αρχές τρίτων χωρών αρχίσουν να ψάχνουν για νέους φοροφυγάδες.
    Έτσι, οι ελβετικές τράπεζες, με πρώτη την μεγαλύτερη, την UBS, ουσιαστικά ζητούν από τους πελάτες τους, φυσικά και από τους Έλληνες, να αποδείξουν ότι δεν είναι φοροφυγάδες. Για την ακρίβεια ζητούν πιστοποιητικά φορολογικής νομιμότητας τα οποία θα μπορούν να επιδεικνύουν στις ευρωπαϊκές αλλά και τις αμερικανικές αρχές που έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στις τράπεζες που όπως έχει αποδειχθεί, βοηθούν τους πελάτες τους να κρύβουν εισοδήματα από την εφορία.
    Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελέχους της UBS στο Bloomberg, τα στοιχεία από αυτά τα πιστοποιητικά νομιμότητας των εκάστοτε καταθέσεων θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του έτους, με εξαίρεση αυτά από την Ιταλία και την Ελλάδα, για τις οποίες θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου