Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

5.Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -Ποιους αφορούν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -Ποιους αφορούν
    Τα νέα, διορθωμένα, εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μπορούν πλέον να δουν οι φορολογούμενοι. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναρτήθηκαν στο Taxis από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
     Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά αφορούν τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να τα τυπώσουν και να καταβάλουν έως τα τέλη του μήνα την πρώτη δόση.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα εκκαθαριστικά αφορούν 
περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ ΦΑΠ 2013 και ΕΝΦΙΑ.
    Εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,   την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και τη μείωση του  συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
    Παράλληλα, στο Taxis 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι μπορούν να ελέγξουν αν έχει μπει στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει έως τώρα για τον ΕΝΦΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου