Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

5.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
    Την  Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών  η  9η κατά σειρά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του  κόμματος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»,  με σκοπό την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών του 2014 και τον καθορισμό της μελλοντικής πορείας του Συνδέσμου.
    Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε  την 11:00 ώρα και  τηρουμένων των σύννομων και  καταστατικών διαδικασιών διαπιστώθηκε η  απαιτούμενη απαρτία.       
    Κατά τη συνεδρίαση, μέσα σε  θετικό και συνεργατικό κλίμα διαπιστώθηκε από όλους, χωρίς εξαίρεση, η αναγκαιότητα της συνέχισης της πολιτικής δράσεως του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη της πολιτικής δραστηριοποίησης των τίμιων, δημοκρατικών  και πατριωτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από την έκβαση  της μάχης της κάλπης. 
     Είναι καθολική η διαπίστωση ότι, τα εκτός συστήματος πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία χωρίς την συστημική οικονομική και δημοσιογραφική υποστήριξη, είναι  καταδικασμένα να μην συγκεντρώνουν τον επιθυμητό αριθμό ψήφων. Η συμμετοχή τους όμως στις εκλογικές μάχες, με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες, η διατύπωση του πολιτικού τους λόγου και κυρίως η διάχυση των ιδεών τους στην ελληνική κοινωνία συντελούν στην αποκρυστάλλωση της πολιτικής κρίσης των πολιτών και διαμορφώνουν την πίεση  της κοινωνίας προς τον αυταρχισμό της  συστημικής εξουσίας.    
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη διάρκεια της τριετούς πολιτικής του παρουσίας συμμετείχε για 2η φορά σε πανελλήνια εκλογική αναμέτρηση, με ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Χώρας, χωρίς καμία οικονομική συνεισφορά αλλά και χωρίς να συνεργασθεί με τους ανέντιμους και  τους γνωστούς κωμικούς  κατ’ επάγγελμα ψεύτες  πολιτικούς. Τα μέλη του και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του επωμίσθηκαν για μια ακόμη φορά το αντιδημοκρατικό και δυσβάστακτο οικονομικό βάρος που η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει. Αυτό αποτελεί και το μέτρο  της φιλοπατρίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Καμία από τις συνήθεις και έωλες δικαιολογίες δεν απέτρεψαν τον Σύνδεσμο να ριφθεί και πάλι στην άνιση μάχη της ψήφου μαχόμενος στις δημοκρατικές επάλξεις. Όπως οφείλει κάθε πολίτης  που συνειδητοποιεί ότι αυτό το πολιτικό σύστημα που κυβερνά κατέστρεψε τη Χώρα μας.    
    Ο Σύνδεσμος διακήρυξε το θάνατο των διχαστικών και απατηλών ιδεολογιών του αριστερού και δεξιού φάσματος και ότι σε συνθήκες κατάρρευσης το εθνικό συμφέρον και ο πατριωτισμός είναι η μόνη πολιτική ιδέα. Ως πρώτο πολιτικό  στόχο του ο Σύνδεσμος, από την ίδρυσή του, έθεσε την διάλυση των πολιτικών κομμάτων του διεφθαρμένου  μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος εξουσίας και την  ανανέωση της πολιτικής ζωής με την παρουσία νέων πολιτικών κομμάτων και προσώπων. Ήδη το ένα εκ των τριών ενόχων κομμάτων , το ΠΑΣΟΚ, δεν ετόλμησε να παρουσιαστεί στις ευρωεκλογές ως αυτόνομος πολιτικός σχηματισμός. Και ούτε πρόκειται πλέον να ξαναπαρουσιαστεί  διότι επίκειται η διάλυσή του. Και ακολουθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.                      
    Οι τοποθετήσεις των μελών του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου, των υποψήφιων ευρωβουλευτών και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Συνδέσμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, συνέκλιναν με θέρμη  στην συνέχιση της πολιτικής παρουσίας του.       
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ενδυναμωμένος από την αγνή και ενθουσιώδη στήριξη των μελών του, περισσότερο έμπειρος από τη συμμετοχή του στις εκλογικές μάχες και ηθικά στερεωμένος ότι ο δρόμος που άνοιξε είναι έντιμος και ωφελεί την Πατρίδα , συνεχίζει τον αγώνα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου