Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

7.Τυφλοί με άδεια οδήγησης...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
7.Τυφλοί με άδεια οδήγησης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από «κόσκινο» πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας, των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι άδειας ικανότητας οδήγησης.
    Η έρευνα που ξεκίνησε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών.
    Όπως έγινε γνωστό, με τη συνδρομή των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών και Προνοιακών Επιδομάτων εξετάστηκαν συνολικά 196 περιπτώσεις τυφλών.
    Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, ύστερα από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, γεγονός που κίνησε υποψίες. Οι μετατροπές αυτές αφορούσαν επί παραδείγματι ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.
    Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι έντεκα από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, γεγονός που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν οι παραπάνω μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν.
    Στις άλλες τρεις περιπτώσεις οι «οδηγοί» δεν προσήλθαν για εξέταση. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο.
    Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου