Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

6.Παπάς έχτισε αυθαίρετο με χρήματα από το παγκάρι στην Ξάνθη

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.Παπάς έχτισε αυθαίρετο με χρήματα από το παγκάρι στην Ξάνθη
    Ούτε σε ελληνική ταινία δεν γίνονται αυτά που περιγράφει Έλληνας, ο οποίος εδώ και χρόνια διαμένει μόνιμα στη Σουηδία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας να του καταβάλει το Δημόσιο 256.915 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη.
    Το 1989 ο μετανάστης είχε αγοράσει σε χωριό της Ξάνθης ένα οικόπεδο 400 τ.μ. δίπλα στην εκκλησία. Το 1977 ο παπάς «εξαπάτησε την ανήμπορη μητέρα του και του νοίκιασε μία γωνία του οικοπέδου», για να αφήνει τα οικοδομικά υλικά και να παρασκευάζει μπετόν, κ.λπ. για την ανακαίνιση της Εκκλησίας. 
    Όμως, ο παπάς έχτισε παράνομα μέσα στο οικόπεδο δίπατο αυθαίρετο σπίτι 178 τ.μ., στο οποίο και εγκαταστάθηκε. Το 2000, με τη συμμετοχή της Μητροπολίτης Ξάνθης, όπως υπογραμμίζει ο απόδημος Έλληνας, έχτισαν στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου γραφεία της εκκλησίας (48 τ.μ.), άλλαξαν την είσοδο  της Ναού έτσι ώστε η είσοδος να περνά μέσα από το οικόπεδο, ενώ πλακόστρωσαν διάδρομο 154,77 τ.μ. και έφτιαξαν σκάλα 79 τ.μ. Δηλαδή η εκκλησία κατέλαβε όλη την έκταση του οικοπέδου του και κάτι παραπάνω.
    Ο «δραστήριος» παπάς το 2004 συνταξιοδοτείται και έρχεται άλλος στη θέση του. Ο νέος ιερέας σε ένορκη κατάθεσή του αναφέρει ότι δεν βρέθηκε πουθενά κανένα δημόσιο έγγραφο για τις επίμαχες κατασκευές οι οποίες ανεγέρθηκαν με χρήματα που υπεξαιρέθηκαν  από το παγκάρι του ναού.
    Τα γεγονότα αυτά γνωστοποιηθήκαν στη Μητρόπολη Ξάνθης, όμως «δεν κατήγγειλε το συμβάν στον εισαγγελέα για αποφυγή του σκανδάλου, αλλά έδιωξε από το σπίτι τον συνταξιούχο ιερέα».
    Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ο άτυχος οικοπεδούχος, η Μητρόπολης Ξάνθης «κάνει μια επιτυχημένη προσπάθεια τα αυθαίρετα επί του οικοπέδου του να γίνουν περιουσία του ναού μαζί με το οικόπεδο και λόγω της επιρροής της θρησκευτικής παραεξουσίας σέρνεται η υπόθεση σχεδόν έξι χρόνια παραβιάζοντας το νόμο 1733/1983, που διατάσσει άμεση κατεδάφιση των αυθαιρέτων». 
    Όμως, ούτε τη Δικαιοσύνη αλλά ούτε και την Πολεοδομία αφήνει έξω από την εμπλοκή, καθώς θεωρεί ότι οι τοπικοί δικαστές και κρατικοί λειτουργοί της Ξάνθης κάνουν τα στραβά μάτια, κάτω από την επιρροή της Μητρόπολης Ξάνθης.
Γολγοθάς
    Έτσι ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για τον απόδημο Έλληνα, ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα, να κατέθεσε μηνύσεις, να πηγαινοέρχεται μέχρι τώρα έξι φορές Σουηδία-Ελλάδα, να απειλείται, να στέλνει επιστολές σε υπουργεία και τελικά να μην έχει πετύχει τίποτα. 
    Την ίδια στιγμή, ενώ εκκρεμούν οι μηνύσεις του, αναγκάστηκε από τον πταισματοδίκη Ξάνθης να έρθει εσπευσμένα στην πατρίδα του με κόστος 1.800 ευρώ για να καταθέσει μετά από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, την οποία κατέθεσε ο γιος του συνταξιούχου ιερέα που έχτισε το αυθαίρετο.
    Μόνο στην Πολεοδομία Ξάνθης, ο Έλληνας μετανάστης πλήρωσε συνολικά 41.893 ευρώ πρόστιμο ανέγερσης (30.211,27 ευρώ) και διατήρησης  (11.682,24 ευρώ) των αυθαιρέτων κτισμάτων που κατασκεύασε ο παπάς του χωριού του από τα χρήματα που έριχναν οι πιστοί στο παγκάρι, ενώ τα κτίσματα κρίθηκαν κατεδαφιστέα από την Πολεοδομία. 
    Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει, ενώ το 2010 τα αυθαίρετα κρίθηκαν κατεδαφιστέα σύμφωνα με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο και ενώ έχει δηλώσει ότι  είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα έξοδα κατεδάφισης, αυτά παραμένουν όρθια. Και τούτο, γιατί το περασμένο έτος άλλαξε ο νόμος περί αυθαιρέτων και δεν ισχύει αναδρομικά η απόφαση κατεδάφισης.
    Έχει καταθέσει και μηνύσεις κατά των αρμοδίων υπαλλήλων της Πολεοδομίας Ξάνθης, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, πλέον του ότι ψευδομαρτύρησαν, προσπαθούν να συσκοτίσουν την υπόθεση, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί της περιοχής «παρέχουν κηδεμονία και κάλυψη». 
    Καταγγέλλει ακόμα ότι στη Σουηδία δέχεται ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του και της ζωής των παιδιών του από «τον κύκλο των παπάδων», επειδή ζητά δικαίωση.
    Ο νέος εισπρακτικός, όπως τον χαρακτηρίζει, νόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (Ν. 4178/2013) είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Και αυτό, γιατί δεν του επιτρέπει να κατεδαφίσει το αυθαίρετο που έκτισε ο ιερέας στο οικόπεδο του.
    Από τους δικαστές ζητά να διατάξουν την άμεση κατεδάφιση του επίμαχου αυθαιρέτου, ακυρώνοντας την νομοθετική  εκείνη διάταξη που δεν την επιτρέπει. 
    Ακόμη, ζητεί να του επιδικαστεί το ποσό των 189.704 ευρώ ως αποζημίωση για την παρεμπόδιση αξιοποίησης της  ιδιοκτησίας του, καθώς κα το ποσό των 67.211 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημιάς που του προξένησαν «τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας  και υπάλληλοι του δικαστικού θεσμού Ξάνθης».
    Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι τα έγγραφα που επισυνάπτει με την αναφορά του «καταγράφουν ένα ανεξέλεγκτο κρατικό μηχανισμό σε παράλυση που ξεπερνά και τα όρια του κουκλοθέατρου, έκαστος υπεύθυνος-ανεύθυνος κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει, μεταβιβάζοντας τις ευθύνες σε άλλους και παίρνοντας την θέση του θεατή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου