Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

9.Τιμήθηκε η θρυλική σημαία του Συντάγματος που «έγραψε» ιστορία

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Τιμήθηκε η θρυλική σημαία του Συντάγματος που «έγραψε» ιστορία
    Τιμήθηκε με το στρατιωτικό τελετουργικό τρόπο η θρυλική σημαία του Συντάγματος της Φλώρινας, του οποίου οι άνδρες του πέτυχαν ιστορικές και καταλυτικές νίκες για το ελληνικό έθνος.
    Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 1ου Συντάγματος Πεζικού (1o ΣΠ), στο Στρατόπεδο «Σκιαδοπούλου – Τάγαρη» στη Φλώρινα, η τελετή απονομής Ταξιάρχη Αριστείου Ανδρείας, στην Πολεμική Σημαία του Συντάγματος, από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τελλίδη.
    Η Πολεμική Σημαία του Συντάγματος είχε παραδοθεί στο Πολεμικό Μουσείο με τη διάλυση αυτού, το Μάρτιο του 1998 και παραδόθηκε εκ νέου στο Σύνταγμα στις 25 Ιουνίου 2014. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω Σύνταγμα είχε συγκροτηθεί το 1885 στην Αθήνα και πολέμησε ηρωϊκά σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. Από το 1952 μεταστάθμευσε στη Φλώρινα, όπου και διαλύθηκε το Μάρτιο 1998. Το Νοέμβριο 2013 επανασυγκροτήθηκε στη Φλώρινα.
    Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητος, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR,  Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Φλωρίνης, κ. Στέφανος Μπίρος και εκπρόσωποι λοιπών αρχών και υπηρεσιών της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου