Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

7.Διαγραφή προσαυξήσεων έως και 90%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Διαγραφή προσαυξήσεων έως και 90%
http://www.real.gr/
    Ρυθμίσεις για τα χρέη στο δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται να δώσει ένα σημαντικό μπόνους σε όσους προχωρήσουν στην εφάπαξ εξόφληση των οφειλών τους.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ποσοστό της έκπτωσης από τις προσαυξήσεις θα φτάνει στο 90% για όσους προχωρήσουν στην εξόφληση του χρέους τους σε μία δόση.
    Το ποσοστό της έκπτωσης θα περιορίζεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων που θα επιλέγει ο οφειλέτης. Για χρέος έως 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 100 δόσεις, ενώ για χρέος άνω των 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 72 δόσεις.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις και στο ποινικό σκέλος
    Σε ηπιότερη αντιμετώπιση, όσον αφορά το ποινικό σκέλος, για όσους υπέπεσαν στο αδίκημα να αφήσουν απλήρωτους φόρους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
    Μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ ο Γ. Μαυραγάνης σημείωσε πως στόχος είναι από την μία η διευκόλυνση των φορολογουμένων και από την άλλη η αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.
    «Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο.  Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα σημείωσε ότι «στόχος μας παραμένει η ταχύτερη επίλυση των φορολογικών διαφορών.  Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ακούμε και εξετάζουμε προτάσεις βελτίωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο και ημερίδες σαν την σημερινή είναι σημαντικές, καθώς διαμέσου της επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των αποδεκτών των διοικητικών ρυθμίσεων μόνο πλεονεκτήματα για την αποτελεσματικότερη δράση της Διοίκησης μπορούν να προκύψουν». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου