Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

3.Βαριά πρόστιμα για μη πιστοποιημένους ανελκυστήρες

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
3.Βαριά πρόστιμα για μη πιστοποιημένους ανελκυστήρες
Και, υπόψιν ότι ισχύει για όλη την Ελλάδα…
inveria.gr
    Με πρόστιμα έως 1.500 ευρώ για μη πιστοποιημένους ανελκυστήρες απειλούνται οι ιδιοκτήτες ανελκυστήρων, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου  ο πρόεδρος Ανδρέας Καραγιαννίδης και μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδος
    Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, οι Δήμοι από το 2010 έχουν αναλάβει την υποχρέωση να διατηρούν γραφεία καταχώρησης ανελκυστήρων, ενώ απαιτείται πιστοποίηση για την καταλληλότητά τους.
    Ο Δήμος της Βέροιας διαθέτει τέτοιο γραφείο, σε αντίθεση με τους άλλους δήμους της Ημαθίας, ωστόσο η κατάσταση με την πιστοποίηση καταλληλότητας των ανελκυστήρων είναι σε πολύ πρωτόγονο στάδιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ούτε σε δημόσια κτίρια δεν υπάρχει η σχετική εφαρμογή του νόμου.
    Όπως και να έχει, οι επαγγελματίες του κλάδου τονίζουν πως σε περίπτωση ατυχήματος σε ασανσέρ, λόγω κακής συντήρησης, οι επιπτώσεις των υπεύθυνων θα είναι μεγάλες.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε επαγγελματίες εγκαταστάτες - συντηρητές ανελκυστήρων της περιοχής τους ή στο Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου