Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

10.ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΥΠΕΘΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΥΠΕΘΑ
Γιατί έπαθαν "εγκεφαλικό" στο υπουργείο Οικονομικών με το "σχέδιο μισθολογίου" του ΥΠΕΘΑ!
onalert
    “Εγκεφαλικό” έπαθαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις διάβασαν το σχέδιο του νέου μισθολογίου που έστειλαν με τις υπογραφές τους οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας
    Αβραμόπουλος , Κικίλιας και Βαρβιτσιώτης έχουν συμπεριλάβει τα περισσότερα απ΄ όσα θέλουν οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Που σημαίνει ότι στο σχέδιο προβλέπονται για τους στρατιωτικούς ακόμη και υπερωρίες και αποζημίωση για εργασία τα Σαββατοκύριακα.
    Πριν αρχίσετε να πανηγυρίζετε να επισημάνουμε ότι πρόκειται για το ΣΧΕΔΙΟ που έστειλαν τα τρία υπουργεία στο δίδυμο Χαρδούβελη-Σταϊκούρα. Αφού ξεπεράσουν το στιγμιαίο “εγκεφαλικό” είναι βέβαιο ότι θα απορρίψουν το σχέδιο. Κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει όπως γράφαμε χθες θα διατηρήσουν επί της ουσίας το ισχύον μισθολόγιο προσθέτοντας μερικά ευρώ “αύξησης” στους μισθούς. Τόσα ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι εκτέλεσαν την απόφαση του ΣτΕ. Στην πραγματικότητα βέβαια θα …την “εκτελέσουν στα έξι μέτρα”.
    Όμως τώρα μετά από την υποβολή αυτής της πρότασης μισθολογίου κανείς και πρώτα απ΄ όλα ο κ. Σταϊκούρας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι “ δεν φταίμε εμείς αλλά το ΥΠΕΘΑ που δεν μας έχει καθοδηγήσει”. Γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποιούσε τα δύο τελευταία χρόνια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στις ελάχιστες επαφές που είχε με εν ενεργεία αλλά και απόστρατους αξιωματικούς. Τώρα το ΥΠΕΘΑ κι όχι μόνο έχουν “μιλήσει”.
    Για την ιστορία να πούμε ότι η πρόταση των τριών υπουργείων προβλέπει βασικό μισθό ίδιο μ΄ αυτόν που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση ,δηλαδή περίπου 1000 ευρώ.
    Οι πληροφορίες λένε ότι δεν περιλαμβάνει μισθολογικές προαγωγές με τις οποίες ήταν κάθετα αντίθετη η τρόϊκα αλλά μισθολογικά κλιμάκια. Προβλέπει επίδομα παραμεθορίου και τις υπερωρίες που προαναφέραμε.
    Πολύ καλό για να είναι αληθινό αν και είναι ένα λογικό σχέδιο μισθολογίου.

Σχέδιο "αιχμαλωσίας" των στρατιωτικών με το "νέο" μισθολόγιο - Τι γίνεται με τις αγωγές
onalert
    Το σχέδιο του νέου μισθολογίου που αποτελεί πρόταση του ΥΠΕΘΑ, βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στα χέρια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επείγεται να πάρει αποφάσεις για το τι θα κάνει με το μισθολόγιο των στρατιωτικών αφού ξέρει ότι έχει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ως “όπλο” με το οποίο θα ταλαιπωρήσει και θα “αιχμαλωτίσει” τους στρατιωτικούς. Πως;
    Αν η κυβέρνηση προλάβει τους στρατιωτικούς και περάσει νέο μισθολόγιο, η επιλογή της κατάθεσης αγωγών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών χάνεται! Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ για να προσβάλουν το νέο μισθολόγιο.
    Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό που θα παρουσιαστεί ως νέο μισθολόγιο θα είναι πραγματικά νέο. Όσοι έχουν πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι αυτό που τελικά θα προκύψει θα είναι… το υπάρχον μισθολόγιο με “αυξημένους” μισθούς στα ποσοστά που έχουμε ξαναγράψει. Θα προστεθεί το 40% του ποσού που θα έπρεπε να πάρει πίσω κάθε στρατιωτικός σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.
    Πρέπει να καταθέσουν αγωγές άμεσα οι στρατιωτικοί; Όπως έχουμε ξαναγράψει αυτό είναι ερώτημα που κάθε στρατιωτικός θα πρέπει να το αποφασίσει ΜΟΝΟΣ του. Συμβουλευόμενος είτε τις Ενώσεις Στρατιωτικών ,είτε δικηγόρο που εμπιστεύεται απόλυτα. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικές αλλά επαναλαμβάνουμε η απόφαση είναι προσωπική.
    Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν ρήγματα στο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει οι στρατιωτικοί.   
    Δυστυχώς υπάρχουν μηνύματα που δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα γι΄ αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου