Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

1.Έπιασαν ληστές με τα καλάσνικοφ που είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την Ελλάδα!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
    Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
    Συνελήφθησαν, στις 15 και 22-9-2014 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς (3) ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.
    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, εγκληματική οργάνωση με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε χρυσοχοεία, καταστήματα, εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
    Σε μία μάλιστα περίπτωση τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει.
    Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω σπείρα εμπλέκεται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
    Την 8-7-2014 τέσσερα (4) μέλη της παραπάνω σπείρας, επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face και κρατώντας δύο (2) από αυτούς KALASHNIKOV , εισήλθαν στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου Λαρίσης και διέπραξαν ληστεία σε δύο (2) χρυσοχοεία, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή μεγάλης αξίας.
    Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV , αφαίρεσαν χρήματα και κάρτες ανανέωσης χρόνου. Στη συνέχεια εισήλθαν σε εταιρεία ΣΚΡΑΠ στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν χρήματα. Σε καταδίωξη που ακολούθησε, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που τους εντόπισαν, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση, επτά (7) φορές με KALASHNIKOV εναντίον τους (Σχετικό το από 3-7-2014 Δελτίο Τύπου του ΓΕΔΑΥ Στερεάς Ελλάδας).
    Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή των Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.
    Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους διέπραξαν τέσσερις (4) ένοπλες ληστείες σε οικίες στη Ν. Σμύρνη, στο Π. Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία.
    Επίσης έχουν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος :
Δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες.
Πέντε (5) κλοπές από καταστήματα.
Τρείς (3) κλοπές αυτοκινήτων.
Τρείς (3) κλοπές από αυτοκίνητα.
Μία (1) απόπειρα κλοπής από οικία.
    Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Χίου για ληστεία.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου