Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

4.Λαθροχειρίες στην λαθρομετανάστευση

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγραψε ‘’ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ’’ ! Άρον – άρον, σταύρωσον αυτήν !
Καλά, δεν σεβόμαστε τους νόμους στην Ελλάδα ? Γιατί τους ψηφίζουμε τότε ?
Γράφει η Θάλεια Χούντα
     Τι δεν έχουμε ακούσει τόσα χρόνια για τους λαθρομετανάστες στην χώρα μας. Κάθε ημέρα, κυρίως στο Αιγαίο, έχουμε επιχειρήσεις του Λιμενικού, για διάσωση και καταστολή του φαινομένου. Κάθε ημέρα, έχουμε φωτογραφίες ανθρώπων ταλαιπωρημένων και επίσης ακούμε τα νούμερα γι’ αυτούς που έχασαν την ζωή τους. Για το τι γίνεται στον Έβρο, καμμία συζήτηση. Το ¨τείχος¨ τα διόρθωσε όλα! Για το ποτάμι όμως που δεν προεκτείνεται το ¨τείχος¨;
    Διάφορες υπηρεσίες ασχολούνται με το θέμα αυτό και ειδικότερα το πρόσφατο χρονικό διάστημα εστιάζονται στην σχέση λαθρομεταναστών και ισλαμιστών. Μπορεί κάποιος να την αποκλείσει; Μπορεί όμως και κάποιος να κάνει τον ενδελεχή έλεγχο, για να γνωρίζει την αλήθεια; Γιατί η αλήθεια έχει διάφορες παραμέτρους που πρέπει να ερευνηθούν, όπως την εσωτερική ασφάλεια, την εξωτερική ασφάλεια, την στενή σχέση Τουρκίας – ισλαμιστών και την λειτουργία και αποδοτικότητα του επίσημου Κράτους να στηρίζεται μόνο στην ατομική πρωτοβουλία των εμπλεκομένων. Εξ’ άλλου έχουν βρει και την δικαιολογία του ¨Δουβλίνο ΙΙ¨ και … περί άλλων να συζητούμε.
    Το ερώτημα είναι απλό και προκύπτει εύκολα από τα επίσημα αρχεία των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας. Πόσοι λαθρομετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Πόσοι από αυτούς έχουν απελαθεί ή προωθηθεί σε άλλες χώρες; Κάνοντας την πρόσθεση και την αντίστοιχη αφαίρεση, έχουμε αμέσως το αποτέλεσμα. Και τότε είναι σίγουρο, ότι ο αριθμός που θα προκύψει, θα διαψεύσει τις ανακοινώσεις και θα τρομάξει την κοινωνία. Γιατί πλέον θα κάνουμε λόγο, για αλλοίωση της δομής της χώρας και τα μέτρα θα πρέπει να είναι άμεσα και δραστικά.
    Κατά τα άλλα … η επίσημη πολιτεία καλά αναπαύεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου