Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

1.Πρόεδρος της Αρμενίας στον ΟΗΕ: "Στο διάβολο οι συμφωνίες με την Τουρκία η πατρίδα είναι ιερή"

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Πρόεδρος της Αρμενίας στον ΟΗΕ: "Στο διάβολο οι συμφωνίες με την Τουρκία η πατρίδα είναι ιερή"
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
http://www.efenpress.gr/          
defencenet.gr
    «Στο διάβολο με τις τουρκικές συμφωνίες» φώναξε από το βήμα της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sargsyan και συνέχισε λέγοντας «ότι η πατρίδα είναι ιερή και απαραβίαστη και καλύτερα να μείνουν μακριά από εμάς (οι Τούρκοι) με τα παζάρια τους», δείχνοντας για άλλη μια φορά πως αντιμετωπίζουν την Τουρκία πατριώτες πολιτικοί δυστυχώς άλλων χωρών και δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα το οποίο σκύβει ανελλιπώς το κεφάλι μπροστά στην τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα.
    Την φράση εκστόμισε ο Αρμένιος πρόεδρος επειδή οι Τούρκοι συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν την Γενοκτονία των Αρμενίων και δεν επικυρώνουν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση τα πρωτόκολλα της Ζυρίχης για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, εκβιάζοντας για τον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, του οποίου ζητούν την "απελευθέρωση". Ζητουν δηλαδή οι Αρμένιοι να "ελευθερωθούν" από τους Αρμένιους και με την θέλησή τους να σκλαβωθούν στους Αζέρους Τούρκους!
    Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κάποιος θα πρέπει να προσέχει ακόμα και την χειραψία με Τούρκους πολιτικούς και να μετράει τα δάχτυλά του για να δει αν τα έχει όλα! 
    Παρόμοια θα έπρεπε να φερθεί η ελληνική κυβέρνηση καθώς η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ούτε την Γενοτονία των Ποντίων, αλλά ούτε και την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
     «Για έναν ολόκληρο αιώνα τώρα, Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο, καθώς και το σύνολο της προοδευτικής διεθνούς κοινότητας, αναμένουν από την Τουρκία να επιδείξει θάρρος και να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, απαλλάσσοντας έτσι τις επόμενες γενιές από αυτό το βαρύ φορτίο του παρελθόντος. Δυστυχώς αντ’αυτού, συνεχίζουμε να ακούμε διφορούμενα μηνύματα, με τα οποία εξισώνονται το θύμα και ο σφαγέας και η ιστορία χαλκεύεται». 
    Αναφερόμενες στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, ο Αρμένιος πρόεδρος είπε πως η χώρα του ποτέ δεν έθεσε ως όρο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με την Αγκυρα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
     «Στην πραγματικότητα, η Αρμενία ήταν το μέρος το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία κατέληξε το 2009 στην υπογραφή των πρωτοκόλλων της Ζυρίχης. Ωστόσο, τα εν λόγω πρωτόκολλα έχουν παγώσει για χρόνια τώρα και αναμένουν την επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η Άγκυρα δηλώνει δημοσίως ότι θα επικυρώσει τα πρωτόκολλα αυτά μόνο εάν οι Αρμένιοι παραχωρήσουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ελεύθερη Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν». 
    Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Αρμένιος πρόεδρος είπε «στο διάβολο με την κύρωση της συμφωνίας».
     «Αυτή η φράση στην καθομιλουμένη συμπυκνώνει τον πανάρχαιο αγώνα ολόκληρου του έθνους και εξηγεί με σαφήνεια σε εκείνους που προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πατρίδα των άλλων «ότι η πατρίδα είναι ιερή και απαραβίαστη και καλύτερα να μείνουν μακριά από εμάς με τα παζάρια τους». 
    Ανέφερε ότι κάτω από αυτές τις περιστάσεις το Ερεβάν σκέφτεται σοβαρά το ζήτημα της ανάκλησης από το κοινοβούλιο της χώρας της κύρωσης των πρωτοκόλλων Αρμενίας -Τουρκίας. Ο κ. Sargsyan αναφέρθηκε στην συμπλήρωση του χρόνου, ενός αιώνα από τη Γενοκτονία των Αρμενίων
     «Ήταν ένα πρωτοφανές έγκλημα, στόχος του οποίου ήταν να εξαλείψει ένα έθνος και να του στερήσει τη πατρίδα του: ένα έγκλημα που εξακολουθεί να αποτελεί ανεπούλωτο σημάδι για κάθε Αρμένιο. Το 1915 η Γενοκτονία ήταν ένα έγκλημα κατά του πολιτισμού και της ανθρωπότητας και του οποίου η ανεπαρκής καταδίκη άνοιξε το δρόμο για παρόμοια εγκλήματα μαζικών δολοφονιών στο μέλλον». 
    Ο Αρμένιος πρόεδρος ευχαρίστησε ονομαστικά τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία (μεταξύ αυτών και της Ελλάδα και την Κύπρο), αλλά και άλλες όπως οι ΗΠΑ, που είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως της ορολογίας που χρησιμοποίησαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου