Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Μετά από 9 χρόνια η TV100 μετέδωσε τη λειτουργία των Θεοφανείων


Μετά από 9 χρόνια η TV100 μετέδωσε τη λειτουργία των Θεοφανείων
    Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι έκαναν ζάπινγκ στην τηλεόραση και διαπίστωσαν ότι η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 μετέδιδε απ ευθείας τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.
    Το σοκ ήταν πασιφανές για όλους διότι επί εννέα ολόκληρα χρόνια η διοίκηση των, Γιάννη Μπουτάρη και Στάγκου είχαν απαγορεύσει τη μετάδοση κάθε εκκλησιαστικής εκδήλωσης χαρακτηρίζοντας κάθε άλλη στάση, επιστροφή στο Μεσαίωνα.
    Επί εννέα ολόκληρα χρόνια η δημοσιογραφική κάλυψη της TV100 εξαντλούνταν όμως στις πηχτές Μπουτάρη περί αθεΐας και στην κριτική που ασκούσε στον Παναγιότατο Μητροπολίτη Άνθιμο. Έτσι το κανάλι που συντηρείται από τη φορολογία των Θεσσαλονικέων είχε αποκλείσει τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και στη θέση του προέβαλε τον καραγκιόζη, χειροτεχνίες και τρανς εκδηλώσεις. To περίεργο όμως είναι ότι στην στρατηγική της προηγούμενης διοίκησης, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από πλευράς δημοσιογράφων και ΕΣΗΕΜΘ παρά τα έντονα παράπονα των τηλεθεατών που επιζητούσαν διακαώς να βλέπουν την εκκλησιαστική ζωή της πόλης τους.
    Με την τοποθέτηση της διοίκησης Κωνσταντίνου Ζέρβα και την αποχώρηση Στάγκου από τη ΔΕΠΘΕ φαίνεται, η διάθεση αλλαγής ενός κλίματος αξιών που επί εννέα ολόκληρα χρόνια είχαν εκμηδενιστεί. Οι Κεσσόπουλος και Ασπροπούλης δείχνουν να αντιλαμβάνονται το σφυγμό της πόλης και με την απόφαση τους αυτή, φαίνεται πως επιχειρούν να δώσουν μια νέα ταυτότητα στην ΤV 100, επιχειρώντας δειλά δειλά μια ανανέωση στο πρόγραμμα και στα πρόσωπα, και έχοντας ως πρωταγωνιστή τον κάτοικο της πόλης. Είναι προφανές ότι γνωρίζοντας πως η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή αποτελεί βασική υποχρέωση της Δημοτικής Τηλεόρασης, θα την εντάξουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της.
    Όσο για τα εύγε, αυτά πηγαίνουν στο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα που αν μη τί άλλο, δεν αντιστρατεύεται όπως ο προκάτοχο του, τη θέση και το ρόλο που πρέπει να έχει η εκκλησιαστική ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου