Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Άμεση επίλυση της κρίσεως με παραμονή του Σάρατζ στην εξουσία. Αλλοιώς χάος στη Μεσόγειο


Ερντογάν: Άμεση επίλυση της κρίσεως με παραμονή του Σάρατζ στην εξουσία. Αλλοιώς χάος στη Μεσόγειο
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: Pronews.gr
        Απειλές άνευ προηγουμένου εκστόμισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν την ώρα που υποδεχόταν την Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία καθώς απηύθυνε προειδοποίηση για επέκταση του «λιβυκού χάους» στην Μεσόγειο, εάν δεν επέλθει «λύση» εννοώντας την παραμονή του φιλότουρκου Σάρατζ στην εξουσία. Αναφέρθηκε μάλιστα και ενίσχυση των τρομοκρατικών οργανώσεων εάν συνεχιστεί η λιβυκή σύγκρουση. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο νέος επικεφαλής του ISIS είναι Τουρκμένος, δηλαδή εθνικά Τούρκος...
        «Το χάος που κυριαρχεί στην Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ερντογάν εγκανιάζοντας το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ.
        «Πρέπει να επιταχύνουμε την επίλυση, εάν δεν θέλουμε να σηκώσουν κεφάλι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα», απείλησε ο Ερντογάν. Είναι σαφές ότι οι απειλές Ερντογάν εστιάζονται στην αύξηση της παράνομης μετανάστευσης και στην αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.
        Μέρκελ και Ερντογάν είχαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα της Παρασκευής και η κατάσταση στην Λιβύη θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών έπειτα και από την διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο κατά την οποία πέταξαν έξω την Ελλάδα. Εκτός της Λιβύης, η κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία απασχόλησε  τους δύο ηγέτες την ώρα που η επίθεση της Δαμασκού κατά της επαρχίας του Ιντλιμπ έχει προκαλέσει την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της εμπόλεμης περιοχής. Οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ ενοχλούν πάρα πολύ τον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς αποτελεί μια περιοχή υπό τον έλεγχό του.
        Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί συστηματικά την πολύ αποτελεσματική για το Βερολίνο απειλή της αύξησης των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για μη εκπλήρωση των δεσμεύσεών της στην χορήγηση προς την Άγκυρα οικονομικής υποστήριξης για τα τέσσερα εκατομμύρια σύρων προσφύγων που ζουν στο τουρκικό έδαφος.
        Η Μέρκελ θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους τον διαπρεπή δικηγόρο Βεϊζέλ Οκ και τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, η φυλάκιση του οποίου το 2017 προκάλεσε διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου