Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγού ΓΕΝ: Το «καράβι θα πλεύσει στην σωστή ρότα»


Τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγού ΓΕΝ: Το «καράβι θα πλεύσει στην σωστή ρότα»
 NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) με τον Ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη να παραδίδει τη σκυτάλη στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη (ΠΝ).
    Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης (ΠΝ) τόνισε αρχικά πως η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αποτελεί ύψιστη τιμή και πως έχει πλήρη επίγνωση του καθήκοντος και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει.
    Παράλληλα σημείωσε πως οι προκλήσεις του γεωπολιτικού μας περίγυρου και η περιφερειακή αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αναδεικνύουν το Πολεμικό Ναυτικό σε ένα από τους κρισιμότερους παράγοντες εθνικής ισχύος για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων των εθνικών μας συμφερόντων και γεωπολιτικών μας επιδιώξεων.
    Από την πλευρά του ο απερχόμενος ΑΓΕΝ έκανε αρχικά μια αναδρομή στην καριέρα του όπου κατέληξε λέγοντας: «απέρχομαι πλήρης, με ήσυχη τη συνείδηση μου ότι υπηρέτησα πάντοτε τις αρχές και τις αξίες του Πολεμικού Ναυτικού με σταθερότητα και πίστη». Παράλληλα εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το προσωπικού του ΠΝ και το ευχαρίστησε για την στήριξη του και για τον άψογο επαγγελματισμό του. «Είμαι βέβαιος πως αν απαιτηθεί θα επιχειρήσετε όπως έχετε εκπαιδευτεί και αλίμονο σε αυτόν που παρανόησε την ψύχραιμη στάση σας και την εξέλαβε ως αδυναμία, θα εκπλαγεί δυσάρεστα», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ο απελθόντας ΑΓΕΝ.
    Τέλος, ο κ. Τσούνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κ. Πετράκη στα νέα του καθήκοντα σημειώνοντας πως η επαγγελματική του επάρκεια και οι ικανότητες του εγγυώνται πως το «καράβι θα πλεύσει στην σωστή ρότα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου