Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 388


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 388. .    Ντόναλντ Ντακ. Το καρναβάλι. Με την 10σέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς, την κλασική 9σέλιδη ιστοριούλα του Τζιλ Τέρνερ για τα τρία μικρά γουρουνάκια (μεταφορά σε κόμικς της ταινίας μικρού μήκους που πήρε το αντίστοιχο Όσκαρ) και την 7σέλιδη διασκευή του μύθου του τζίτζικα και του μέρμηγκα από τον Αλ Χάμπαρντ. Κυκλοφόρησε Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 1965.
  Το συγκεκριμένο τεύχος, στην Αμερική κυκλοφόρησε από την DELL (nr. 55, SEPTOKT 1957) με το ίδιο εξώφυλο.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου