Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Γαλλία: Το δημοφιλές εστιατόριο στον Σηκουάνα -Γυάλινο, με θέα και πρόσβαση από γέφυρες


Γαλλία: Το δημοφιλές εστιατόριο στον Σηκουάνα -Γυάλινο, με θέα και πρόσβαση από γέφυρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Στη γέφυρα Alexandre III, το ρεστοράν και κέντρο διασκέδασης «Rosa Bonheur sur Seine», από ατσάλι και γυαλί, συνδιαλέγεται με ιστορικά τοπόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ, το Grand Palais και την Place de la Concorde.
    Το αρχιτεκτονικό γραφείο Seine Design αντιμετώπισε τις όψεις του κτίσματος ως φόρο τιμής στην παρισινή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.
    Το γαλλικό εστιατόριο βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, φτιαγμένο με τζάμι και σίδερο
    Δουλεύοντας με ατσάλι και γυαλί, κατασκεύασαν έναν ενιαίο, διαφανή όγκο, γενναιόδωρο σε φως και θέα.
Εστιατόριο-εμπειρία στη Γαλλία
    Με διαστάσεις 40 μέτρα μήκος και 14 μέτρα πλάτος, το οβάλ αρχιτεκτόνημα χωρίζεται σε δύο χώρους: το κύριο επίπεδο και τη βεράντα στην στέγη.
    Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόσβαση στο κύριο επίπεδο γίνεται μέσω τριών μικρών γεφυρών που συνδέουν τη «Rosa» με την όχθη του Σηκουάνα. Το φως, μέσω των υαλοπινάκων στον μεταλλικό σκελετό, δίνει μια δυναμική διαφάνεια στην κατασκευή.
Ενα δημοφιλές μέρος συνάντησης για τους Γάλλους
    Η εμπειρία είναι ευθεία αναφορά στις παλιές guinguettes, τα ιστορικά και πολύ δημοφιλή μέρη για ποτό που μετατρέπονταν σε χώρους για χορό, στο Παρίσι, τα προάστιά του αλλά και σ' όλη τη Γαλλία.  Παράλληλα, στον Σηκουάνα από την άνοιξη θα μπουν και θαλάσσια ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου