Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Απόσχιση της Δυτικής Θράκης απαιτεί τουρκόφιλη οργάνωση: ''Γκριζάρει'' την περιοχή η Άγκυρα


Απόσχιση της Δυτικής Θράκης απαιτεί τουρκόφιλη οργάνωση: ''Γκριζάρει'' την περιοχή η Άγκυρα
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια       
    Xάνουμε την Θράκη και κανείς από τον Ελληνικό Κράτος δεν περνάει στην αντεπίθεση. Η ΜΙΤ και το προξενείο κάνουν την ύπουλη δουλειά και η Αθήνα απλά παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς καμία αντίδραση.
    Έτσι χάθηκε το Κοσσυφοπέδιο. Θέλουμε να δούμε τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα; Ευτυχώς όμως, που οι Πομάκοι κρατάνε την σημαία ψηλά και δείχνουν στην Άγκυρα, πως δεν πρόκειται να σκύψουν ποτέ το κεφάλι. Την απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα επιδιώκει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης σύμφωνα με επιστολή της.
    Η επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Ferruh Özkan και επικαλείεται το πρωτόκολλο του Λονδίνου (1830) και τις Συνθήκες Κωνσταντινούπολης (1881), Αθήνας (1913), Σεβρών (1920), Λωζάννης (1923), καταλήγει, με deadline μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020, προκειμένου η επιτροπή να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνήσει με την Ελλάδα για την Αυτονομία της Δυτικής Θράκης ( !!!!!! ). Είναι σίγουρο πως από πίσω από αυτή την επιστολή κρύβεται η Άγκυρα και δεν χωράει καμία αμφίσβητηση επί τούτου.
    Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Birlik.
Τα σημαντικότερα στοιχεία της επιστολής
          ''Η συνέλευση διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης απευθύνεται στην Ελλάδα για άλλη μια φορά με  γραπτή της δήλωση. Η  Ελλάδα, που μπορεί να συναντηθεί με τον Χάφταρ, μπορεί επίσης να συζητήσει τα δικαιώματα αυτονομίας με τη Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης. Θέλουμε απλά τα δικαιώματά μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.  Ως Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα, όπως έχουμε δηλώσει στις προηγούμενες δηλώσεις μας,να εφαρμόσει όλα τα δικαιώματα της Αυτονομίας μας. Ο Πρόεδρος της Ελλάδας προσπαθεί να καταστήσει τη Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης να μην έχει κανένα δικαίωμα.Η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρεώσεις με τις ακόλουθες συνθήκες σχετικά με τα μειονοτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων Τούρκων. Αυτές οι βασικές συνθήκες είναι:
   1830 Πρωτόκολλο του Λονδίνου
   2 Ιουλίου 1881 Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης
   14 Νοεμβρίου 1913 Συνθήκη Ειρήνης της Αθήνας
   10 Αυγούστου 1920 Sevres για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα
   1923 Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης
         Η Ελλάδα, η οποία δεν συμμορφώθηκε ποτέ με τις Συνθήκες, παραβιάζει τα δικαιώματα της αυτονομίας.
        Η Ελλάδα πρέπει τώρα να δει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα κερδίσει με κάθε κόστος την Αυτονομία μας.
    Έως τις 10 Αυγούστου 2020, περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα για τη λύση των δικαιωμάτων της Αυτονομίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου