Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Συνταγογράφηση φαρμάκων: Τέλος οι γιατροί – Θα γίνονται με SMS


Συνταγογράφηση φαρμάκων: Τέλος οι γιατροί – Θα γίνονται με SMS
    Πέρα από τις νέες ταυτότητες, την ταυτοποίηση προσώπων μέσω ενός ενιαίου και μοναδικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, στην τελική ευθεία είναι και η συνταγογράφηση μέσω SMS.
    Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως τόνισε στην τελική ευθεία είναι η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με το οποία οι πολίτες θα λαμβάνουν μέσω SMS τις ιατρικές συνταγές.
    Η τεχνολογική δομή του συστήματος είναι σχεδόν έτοιμη και θα ανέβει έως το τέλος
Μαρτίου, σχεδόν ταυτόχρονα με το gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ενέργειες για τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό το «πέρασμά» τους από ΚΕΠ.
    Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.
    Τέλος θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς, δηλαδή, να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου