Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τούρκοι ψαράδες είχαν επιτεθεί σε Ελληνα στη Σαμοθράκη δύο ημέρες πριν το συμβάν στη Λέρο


Τούρκοι ψαράδες είχαν επιτεθεί σε Ελληνα στη Σαμοθράκη δύο ημέρες πριν το συμβάν στη Λέρο
Newsroom iefimerida.gr
    Ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός προσχώρησε σε μία καταγγελία επίθεσης από Τούρκους ψαράδες που έως σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. 
    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ.Μανιός είπε πως δέχθηκε πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου. Μάλιστα ανέφερε πως κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό, από το οποίο όμως του συνέστησαν να μην «δώσει έκταση» στο θέμα.
    Εξήγησε πως το επεισόδιο σημειώθηκε δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, με έναν Τούρκο να ρίχνει τρεις σφαίρες και μια ριπή.
    «
Οταν τα δύο αλιευτικά συναντήθηκαν σε σημείο που ο Ελληνας ψαράς ήταν πιο μπροστά ήθελε να περάσει ο Τούρκος δεν μπόρεσε να περάσει και μετά το λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε. Καθημερινά γίνεται αυτό (σ.σ οι οχλήσεις) δήλωσε μάλιστα, σημειώνοντας ότι όταν ο συνάδελφός τού κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό, η απάντηση ήταν «μη δίνετε έκταση στο θέμα».
    Ο κ. Μανιός δήλωσε ότι οι οχλήσεις Τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο.  «Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.
Λιμενικό Σώμα: Διερευνούμε την καταγγελία
    Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τονίζει πως διερευνά την καταγγελία για το περιστατικό στη Σαμοθράκη.
    «Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου