Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Γ.Τσακίρης: H διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ήταν όπως η διαπραγμάτευση για τα μνημόνια


Συνέντευξη στον Χρ. Καρδαμπίκη
    "Η Τουρκία έχοντας κάνει καλό φίλο το ΙΡΑΝ, προσπαθεί να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του έναντι της Δύσης. Δηλ να αυτονομηθεί και σταδιακά και με τη βοήθεια της Ρωσίας να μετατραπεί σε πυρηνική Δύναμη, Πράγμα πολύ επικίνδυνο για εμάς, για τους γείτονες της Τουρκίας και για το κράτος του Ισραήλ."
    H διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ήταν όπως η διαπραγμάτευση για τα μνημόνια, τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας και απόστρατος αξιωματικός Γιώργος Τσακίρης, στην εφ’ όλης της ύλης για τα εθνικά θέματα, συνέντευξή του στο ireport.gr.
    Ο κ. Τσακίρης εξηγεί ότι η κυβέρνηση τα έδωσε στους Σκοπιανούς, αναφέρεται στην ιστορικότητα της επιλογής από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίνει κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό. Ακόμη αναφέρεται στη Τουρκία και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά και την πρόσφατη επικράτηση του Ρ.Τ.Ερνογάν.
    Μιλάει για τις εξαγωγές τη τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και υπογραμμίζει ότι και η ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να πράξει το ίδιο.
Ερ.  Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τη χώρα μας από τη «Συμφωνία των Πρεσπών» με τα Σκόπια;
Απ. Με μία λέξη τραγικές. Τα δώσαμε όλα, παραδώσαμε την Μακεδονία μας στους Σλάβους, στα Σκόπια.  Τους δώσαμε εθνικότητα, γλώσσα και όνομα Βόρ. Μακεδονία. Που ήδη χωρίς να εγκριθεί η Συμφωνία μπροστά σε Ελληνικά κυβερνητικά  στελέχη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων την ονομάζει Μακεδονία. Δώσαμε το όνομα Μακεδονία σε ένα κρατίδιο που όχι μόνο ισχυρίζεται πως έχει αλυτρωτικές βλέψεις για τη Μακεδονία μας, αλλά άκουσον – άκουσον το γράφει και στο Σύνταγμά του.
    Κάναμε πραγματικότητα το όραμα των Ρώσων μέσω της Βουλγαρίας ή μέσω των Σκοπίων για κάθοδο σε θερμή θάλασσα, στο Αιγαίο μας. Και θρασύτατα δηλώνει η Ελληνική Κυβέρνηση πως έκανε το σωστό, το πρέπον. Ενώ ταυτόχρονα είναι υποχωρητική έναντι των πιέσεων των ΗΠΑ που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των Βαλκανίων.
    Χύσαμε πολύ αίμα σε πολέμους για να διατηρήσουμε τα εδάφη αυτά Ελληνικά και ήρθαν αυτοί  οι επικίνδυνοι  για την υπόσταση της Ελλάδας μας και τα παραχώρησαν με μία υπογραφή πανηγυρίζοντας κιόλας. Έκαναν λέει διαπραγμάτευση, δηλ αν δεν έκαναν τι άλλο θα μπορούσαν να παραχωρήσουν ; Όπως έκαναν διαπραγμάτευση και για τα μνημόνια και τα έδωσαν όλα. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΕΛΕΟΣ. Μας ρημάξατε και μας οπισθοδρομήσατε κύριοι της συγκυβέρνησης.  Και είχαν στα χέρια τους, χάρις στα δύο τεράστια σε όγκο συλλαλητήρια ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα ότι ο Ελληνικός Λαός δε θέλει την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία. Αγνόησαν τη βούληση του Λαού, μπορεί και σκόπιμα. Μήπως αυτό συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας κατά  της Πατρίδας;
    Μη ξεχνάμε επίσης πως Έλληνες κομμουνιστές και οι Βούλγαροι συνεργάτες τους στο Χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες στις 25 και 26 Μαρτίου του 1949, συμμετείχαν στο 2ο συνέδριο του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), του διαδόχου σχήματος του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), με συμμετοχή 700 αντιπροσώπων. Εκεί, απηύθυνε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης συμφωνώντας με τη διακήρυξη του συνεδρίου.
    Το συνέδριο λοιπόν  διακήρυξε την ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο μακεδονικό κράτος μέσα στη Λαϊκοδημοκρατική Ομοσπονδία των Βαλκανικών Λαών, που είναι η δικαίωση των πολύχρονων αιματηρών αγώνων του». Στο τέλος, το συνέδριο διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικού» λαού.
    Τυχαίο ότι η υπογραφή για τη συμφωνία με τα Σκόπια έγινε στο ίδιο χωριό;  Μήπως οι ηττημένοι του Εμφυλίου ή αν θέλετε του Συμμοριτοπολέμου καθίστανται νικητές και περνούν τις τότε θέσεις τους σήμερα ;
    Μη φαντασθείτε όμως πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άλλα πρεσβεύουν,  εδώ και πολλά χρόνια έχουν έτοιμο το σχέδιο, να δώσουν σύνθετη ονομασία στο κρατίδιο που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία.
    Άρα  αφού οι Σκοπιανοί είναι Βόρειοι Μακεδόνες εμείς είμαστε Νότιοι Μακεδόνες. Και θα διερωτάται ο ξένος γιατί Βόρειοι και Νότιοι και όχι όλοι Μακεδόνες, όπως εμείς διερωτώμεθα γιατί Βόρειος και Νότιος Κορέα
    Τι να πει κανείς σ’ αυτή τη Χώρα, που να βρει το δίκιο του με όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Ερ. Η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί αντίστοιχη λύση-ήττα και με την Αλβανία, ποια είναι η γνώμη σας;
Απ. Εξ’ όσων γνωρίζουμε από τα μέσα ενημέρωσης προωθεί λύση ή λύσεις  σε κάποια θέματα. Με βάση τα παραπάνω μπορεί κανείς να μην ανησυχεί για την αδυναμία της σε διαπραγματεύσεις, αλλά  και σε παραχωρήσεις σε βάρος  των συμφερόντων της Χώρας μας ;
Ερ. Η κινητικότητα στο Κυπριακό θα φέρει κάποια λύση; Μια λύση με βάση το «σχέδιο Ανάν» θα είναι επωφελής λύση για τους Ελληνοκύπριους;
Απ. Ένα πολύ δύσκολο θέμα η λύση του Κυπριακού. Φυσικά η όποια  λύση θα πρέπει  να  είναι επωφελής για τους Ελληνοκυπρίους και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Παράλληλα για να έχει επιτυχή χωρίς κλυδωνισμούς εφαρμογή θα πρέπει να είναι επωφελής και για τους Τουρκοκυπρίους.
χουμε την άποψη πως θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες τώρα που η Τουρκία βρίσκεται κάτω από καθεστώς διεθνούς πίεσης εξ’ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Ερντογάν  και η Αγγλία επηρεάζει λιγότερο της αποφάσεις της ΕΕ αφού βρίσκεται εκτός αυτής. Άποψή μου είναι πως αν οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάς επιθυμούμε λύση θα πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι του συσχετισμού των δυνάμεων στην περιοχή και τις ΗΠΑ και ακόμη, αφού οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι έχουν όμοια διεθνή πολιτική,  να διευρύνουν εδαφικά τη Βρετανική βάση στη Δεκέλεια και να τη μεταμορφώσουν σε Αμερικανοαγγλική, χωρίς όμως δικαιώματα επί της Κυπριακής ΑΟΖ. Πρέπει να δώσουμε κάτι στις ΗΠΑ, αν δε δώσουμε δε θα πάρουμε και εμείς και το θέμα θα χρονίζει.
    Μετά το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν η Τουρκία κατάφερε να πείσει τη Διεθνή Κοινότητα πως την ευθύνη για τη ΜΗ λύση του Κυπριακού την έχει η Ελληνική πλευρά και να επιβάλλει όρους επί του νέου Σχεδίου. Είναι ευκαιρία αυτό να αλλάξει τώρα, που στην προεδρία των ΗΠΑ βρίσκεται ο Ντόναλτ Τραμπ.
    Η λύση, μεταξύ άλλων, θα πρέπει  να προβλέπει:
    Την απομάκρυνση των Τουρκικών Στρατευμάτων κατοχής και γενικότερα των ξένων στρατευμάτων  από το νησί. Τη δημιουργία ενιαίου Στρατού της Κυπριακής Δημοκρατίας στον οποίο θα υπηρετούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
    Να παρέχει τη δυνατότητα εύκολης διακυβέρνησης του Κράτους από την κεντρική κυβέρνηση.
Την αδυναμία παρέμβασης από την κυβέρνηση της Τουρκίας με οποιοδήποτε πρόσχημα στα εσωτερικά του Νησιού.
    Ισονομία σε όλους τους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
     Παύση του καθεστώτος των Εγγυητριών Δυνάμεων.
    Εφαρμογή στο νησί των κανόνων της ΕΕ.
Ερ .Η επανεκλογή Ερντογάν ισχυροποίησε τη θέση του, αύξηση τις διώξεις στους επικριτές και αντιπάλους του και αύξηση και την προκλητικότητά του στο εξωτερικό. Εκτιμάτε ότι θα ανοίξει νέα μέτωπα σε Ελλάδα και Κύπρο;
Απ. Η επανεκλογή του Ερντογάν  ισχυροποίησε πράγματι τη θέση του ως απόλυτου άρχοντα της Τουρκίας. Προφανώς έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις διώξεις του έναντι επικριτών και αντιπάλων. Εκτιμούμε πως όταν βεβαιωθεί πως ελέγχει τα πάντα στην Τουρκία, θα αρχίσει σταδιακά να επανέρχεται στην κανονικότητα. Στην απόλυτη κανονικότητα όχι. Ποτέ δεν βρέθηκε από το 1974 και μετά  και δε θα βρεθεί στη απόλυτη κανονικότητα η Τουρκία. Μόνιμα θα απειλεί τους γείτονές της. Δυστυχώς μπλέξαμε με ένα δύσκολο κακό γείτονα, τάχα σύμμαχο, που θα μας απειλεί, θα μας αμφισβητεί και θα διεκδικεί πράγματα που από τις διεθνείς συνθήκες δε του ανήκουν. Θα παραμείνει ο ταραξίας του Αιγαίου και της Ανατ. Λεκάνης της Μεσογείου. Τώρα μάλιστα που βλέπει πως κάτι μπορεί να κάνει μετά την αποχώρηση της Ιταλικής εταιρείας από την ΑΟΖ της Κύπρου θα γίνει επιθετικότερος εκεί, ίσως ακόμη αγνοώντας  και την παρουσία Αμερικανικών εταιρειών έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
    Όλα τα μέτωπά του με την Ελλάδα τα έχει ανοιχτά, Στην Κύπρο, στην ΑΟΖ της Κύπρου απειλεί, στο Αιγαίο απειλεί.  Στη Δυτ. Θράκη δεν απειλεί, αλλά εργάζεται μεθοδικά σε βάρος μας και οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντιδρούν. Στα Σκόπια και στην Αλβανία εμφανώς τους στηρίζει και τους βοηθάει. Εμείς «τα υπάκουα παιδιά» στη Δ. Θράκη και στα Σκόπια, ίσως αύριο και στην Αλβανία παραχωρούμε.
Ερ. «Η κόντρα» της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, θα «κοντύνει» την Τουρκία; Η προσέγγιση με τη Ρωσία και το Ιράν θα την αναγκάσει να αναπροσαρμόσει την τακτική της;
Απ. Η Τουρκία έχοντας κάνει καλό φίλο το ΙΡΑΝ, προσπαθεί να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του έναντι της Δύσης. Δηλ να αυτονομηθεί και σταδιακά και με τη βοήθεια της Ρωσίας να μετατραπεί σε πυρηνική Δύναμη, Πράγμα πολύ επικίνδυνο  για εμάς,  για τους γείτονες της Τουρκίας και για το κράτος του Ισραήλ. Ελπίζουμε πως η Δύση δε θα ανεχθεί τέτοια κατάσταση. Η λυκοφιλία με την Ρωσία όσο θα ισχύει θα είναι προς όφελος και των δύο, που με έμμεσο τρόπο και οι δύο εκβιάζουν τη Δύση. Μια παράξενη σχέση δημιουργείται μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Κανείς τους δε θέλει να διαταράξει την μέχρι πριν λίγα χρόνια φιλική – συμμαχική σχέση, όμως η Τουρκία δείχνει πως αγνοεί και δεν υπολογίζει τον μεγάλο σύμμαχο, ο οποίος υποστηρίζει και στηρίζει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
    Η παράλογα επιθετική στάση της Τουρκίας έναντι των γειτόνων της, η στήριξη μέχρι πρότινος των ακραίων ισλαμιστών του ISIS και η αγενής διπλωματικά συμπεριφορά έναντι της Παγκόσμιας Κοινότητας απεδείχθη εκ των πραγμάτων πως βλάπτει και οικονομικά την Τουρκία. Αν η Τουρκία δεν αλλάξει αυτή την πρακτική  οι αγορές θα πάψουν να τη δανείζουν με χαμηλά επιτόκια, οι επιχειρηματίες κυρίως του εξωτερικού, που έχουν εγκαταστήσει επιχειρήσεις στο έδαφος της Τουρκίας θα αρχίσουν να σκέφτονται την αποχώρησή τους από την Τουρκία και η διολίσθηση της Τουρκικής λίρας θα διογκώνει το κόστος δανεισμού τόσο για το Τούρκικο Κράτος , όσο και για τις μη εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Αυτό σημαίνει πως ο Ερντογάν, οι σύμβουλοί του και οι υποστηρικτές του, πρέπει για το οικονομικό συμφέρον της Τουρκίας τάχιστα να φρονηματιστούν.  Αν δε το κάνουν, τα δύσκολα έρχονται.
Ερ. Η Άγκυρα βρίσκεται σε εξοπλιστικό «οργασμό», κατασκευάζει πολεμικό υλικό και μάλιστα πουλάει και σε ισλαμικές χώρες εταίρους της όπως το Πακιστάν (επιθετικά ελικόπτερα, κορβέτες κλπ). Πόσο θα ισχυροποιήσει τη θέση της και πόσο παγκοσμίως, απέναντι σε κλασικούς κατασκευαστές και πωλητές οπλικών συστημάτων (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία κλπ) και σε νέους πωλητές όπως η Κίνα και η Ινδία;
Απ. Ο Ερντογάν κατά καιρούς αναφέρεται «στα σύνορα της καρδιάς του». Έμμεσα με αυτό τον τρόπο δηλώνει πως θέλει να επαναδημιουργήσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πραγματικά αυτό αποτελεί στόχο της Τουρκίας. Η δυνατότητα να παράγει η Τουρκία σύγχρονα οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια.  Αν αυτή η δυνατότητα παραγωγής συνδυασθεί  και με τα «όνειρα της καρδιάς του» τότε η Τουρκία καθίσταται μία επικίνδυνη απειλή πρωτίστως για την Ευρώπη και τους γείτονές της και στη συνέχεια για την Παγκόσμια Κοινότητα. Μπορεί όμως αυτή τη δυνατότητα να τη δημιουργεί  για εμπορικούς λόγους, να γίνει δηλ. ένας παραγωγός οπλικών συστημάτων όπως οι άλλες μεγάλες χώρες παραγωγής που θα τα χρησιμοποιεί για τις δικές του Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και να προσπορίζεται έσοδα – κέρδη σε συνάλλαγμα.
    Αυτό την καθιστά αυτόνομη και μη εξαρτημένη από τις μεγάλες χώρες παραγωγής οπλικών συστημάτων, που στην ουσία είναι ταυτόχρονα και οι Μεγάλες Δυνάμεις του πλανήτη μας, Σίγουρα την καθιστά περιφερειακή δύναμη και σταδιακά  Μεγάλη Δύναμη. Το πώς σκέφτεται να εκμεταλλευθεί αυτή τη δυνατότητα αποτελεί αντικείμενο των Υπηρεσιών Πληροφοριών που πρέπει να παρακολουθούν πολύ υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις κινήσεις της Τουρκίας.
Ερ. Η ελληνική βιομηχανία αντίθετα βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ αν συνεχιστεί η κυβερνητική αδιαφορία και τα λάθη του παρελθόντος σε λίγο η Ελλάδα δεν θα κατασκευάζει …ούτε σφαίρα. Πώς μπορεί να διασωθεί η κατάσταση και πώς μπορεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία να προμηθεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, με αξιόπιστα σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Απ. Το κάνει η Τουρκία άρα μπορούμε και εμείς και άλλες χώρες. Σε πρώτη φάση μπορούμε να παράγουμε για τις βασικές ανάγκες  των Ενόπλων δυνάμεών μας, στη συνέχεια για το πλείστον των αναγκών μας  και τέλος να προβαίνουμε σε πωλήσεις σε άλλες Χώρες, αν αυτό τεθεί ως στόχος. Για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός, σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος όταν ξεκινήσει η παραγωγή και η ελάχιστη δυνατή ανάμειξη των πολιτικών μας. Και εδώ πρέπει  να αφήσουμε να λειτουργήσει η εφευρετικότητα της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η παραμονή μας στην ΕΕ βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερ. Σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Οι ΗΠΑ αναπροσαρμόζουν τη στάση τους, Ρωσία και Κίνα αναζητούν αναβαθμισμένο ρόλο, η Τουρκία προσπαθεί από περιφερειακός να γίνει παγκόσμιος παίκτης ακόμη και ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι πιθανό να μην έχουν τη σημερινή τους μορφή στο άμεση μέλλον. Όλα αυτά τι επιπτώσεις έχουν για την Ελλάδα;
Απ. Συχνά ακούγεται από πολλούς να αποχωρήσουμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα μας. Όταν οι άλλες χώρες της Ευρώπης, ίσως και όλες, θα είναι συνασπισμένες στην ΕΕ και σε ένα ισχυρό στρατιωτικό οργανισμό το ΝΑΤΟ , εμείς θα είμαστε μόνοι να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό και τις διεθνείς πιέσεις. Με ποιους να συνασπισθούμε- συνεργασθούμε- συνεταιρισθούμε με τριτοκοσμικές χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής ; Δεν έχω τίποτε με αυτές τις Χώρες που οι περισσότερες από αυτές είναι φιλικά διακείμενες προς εμάς. Όμως εμείς δώσαμε τα φώτα  του πολιτισμού, της ορθής σκέψης, της φιλοσοφίας της παραγωγής και της αποτελεσματικότητας στη Δύση και με εφαλτήριο αυτές τις γνώσεις δημιουργούν, παράγουν, αναπτύσσονται. Είναι δυνατό να αποχωρήσουμε από τη Δύση, να αγνοήσουμε αυτά που εμείς διδάξαμε σε αυτούς που τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται διαρκώς, να απομακρυνθούμε από αυτούς και να εφαρμόσουμε άλλες αρχές και αξίες ;
Ερ. Η οικονομική κρίση και επιβαλλόμενα μνημόνια, μετανάστευση και η παράνομη μετανάστευση και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έχουν επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο έχουν επηρεαστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις και πώς αναμένεται να επηρεαστούν στο άμεση μέλλον.
Απ.  Μνημόνια:    Βοηθούν στην ανόρθωση της Χώρας μας. Είναι  οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε για να διαφοροποιηθούμε από τα όσα κάναμε μέχρι σήμερα και μας οδήγησαν στην καταστροφή. Θα ήταν όμως πιο αποτελεσματικά και επωφελή αν τα είχαμε φτιάξει εμείς και τα προτείναμε ισοσκελισμένα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας. Έτσι θα ταίριαζαν στη δική μας νοοτροπία, στις δικές μας αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις και θα έφερναν πιο γρήγορα την αλλαγή που όλοι αναζητούμε.
    Όταν λείπουν χρήματα από την οικονομία όλοι επηρεάζονται και φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως τα κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή δεν πρέπει να λείψουν. Χρειάζεται μια καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας, περιορισμός της άσκοπης σπατάλης και της εξυπηρέτησης των ημετέρων(έργα και ευνοϊκές διαδικασίες στους δικούς μας, διορισμοί στο Δημόσιο κ.α.), για να εξασφαλισθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για να έχουμε ισχυρές και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, άρτια εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες.
    Για να τροφοδοτήσουμε με χρήματα την Ελληνική οικονομία, κύριο μέλημα και βασικός στόχος μας πρέπει να είναι η γρήγορη ανάπτυξη. Ο στόχος αυτός θα λάβει σάρκα και οστά  αν δώσουμε χείρα βοηθείας στην Ιδιωτική πρωτοβουλία, δώσουμε κίνητρα για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών που θα δώσουν θέσεις εργασίας και έσοδα στα Δημόσια Ταμεία. Πέραν όμως της εξοικονόμησης των οικονομικών πόρων είναι απόλυτα αναγκαία και η εφαρμογή μέτρων για την αύξηση του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων τουλάχιστον στα Ανατολικά μας σύνορα.
    Μετανάστευση: Καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, εφαρμόζοντας διαδικασίες που προβλέπονται από το Διεθνές δίκαιο. Δυναμική παρουσία και αποτελεσματικότητα στη φύλαξη των Χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας. Άμεση επιστροφή στη Χώρα προέλευσης, των παράνομων μεταναστών.
    Δημογραφικό:  Τεράστιο θέμα που ταλανίζει όλες τις ανεπτυγμένες Χώρες. Ελκυστικά κίνητρα στη νέα μητέρα και στο νέο πατέρα να κάνουν πάνω από 2 παιδιά και σε μικρή ηλικία. Ας μελετήσουμε και εφαρμόσουμε τη νομοθεσία των Σκανδιναβικών Χωρών που με ουσιαστικές παροχές-κίνητρα ωθούν τους νέους να κάνουν παιδιά. Εδώ θα μπορούσαμε να κάνουμε και σπατάλες αν θέλουμε να υπάρχουμε και αύριο σαν Ελλάδα που κατοικείται από Έλληνες.
Ερ. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας έχει επιτελέσει σημαντικό έργο ειδικά στα Εθνικά θέματα. Πώς σκοπεύει να κινηθεί απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν φαίνεται να υπολογίζει τη βαριά ιστορία της Ελλάδας;
Απ. Οι αριστεροί κατά βάση είναι διεθνιστές.  Κατά τους ειδικούς, διεθνισμός είναι η θεωρία που υποστηρίζει την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και συνεννόησης, πνευματικά και πολιτικοκοινωνικά, φέρει την πεποίθηση ότι τα έθνη είναι τεχνητοί και ανεπιθύμητοι σχηματισμοί. Κατ’ άλλους είναι το μαρξιστικό δόγμα που προασπίζεται τη διεθνή αλληλεγγύη με την ένωση των λαών και την κατάργηση των συνόρων. Το ίδια πρεσβεύει κατά κάποιο τρόπο και η Παγκοσμιοποίηση της οποίας πολέμιοι είναι οι αριστεροί.
    Να δεχθούμε τη θεωρία τους για ανοιχτά  σύνορα και αλληλεγγύη. Όμως αναφερόμενος πχ στο Μακεδονικό, δεν μπορείς να παραχωρείς  στους γείτονές σου όνομα που δεν τους ανήκει γιατί το όνομα αυτό έχει σχέση με την ιστορία, τα επιτεύγματά, τον πολιτισμό σου. Δεν μπορείς να τους αναγνωρίζεις ως Μακεδονικό Έθνος ενώ δεν είναι. Δεν μπορείς να αναγνωρίζεις τη Σλαβική γλώσσα, ως Μακεδονική, δηλ Ελληνική, όταν αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική γλώσσα τόσο την αρχαία, όσο και τη σύγχρονη. Δε  γίνεται, είναι αλλοίωση της πραγματικότητας, είναι παραχάραξη της ιστορίας και εν τέλει είναι ασέβεια προς τον Ελληνικό Λαό. Επομένως είναι φυσικό να ανησυχούμε και για άλλες παραχωρήσεις σε σχέση με την Αλβανία και τη Δυτ. Θράκη.
    Τους πολεμούμε και θα συνεχίσουμε με ότι μέσα διαθέτουμε, θεωρώντας πως είναι επιζήμιοι – επικίνδυνοι για το μέλλον της Πατρίδας μας.  Πρέπει να φύγουν.
    Πρέπει να φύγουν και όλοι αυτοί που με την ολιγωρία, την ιδιοτέλεια, την κατά δύο μέτρα και δύο σταθμά λαϊκίζουσα πολιτική τους, την έλλειψη αποφασιστικότητας και τόλμης, τις παραχωρήσεις εκεί που δεν έπρεπε, την αδυναμία τους να πουν ΟΧΙ όπου έπρεπε οδήγησαν τη Χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.     Δυστυχώς για την Πατρίδα, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, υπήρξαν κακοί διαχειριστές, καθημερινών πραγμάτων  χωρίς όραμα και στόχους.  Δεν μπορούν να αλλάξουν και δυστυχώς δε θέλουν να αλλάξουν. Με αυτούς δεν υπάρχει καμία αλλαγή, καμία προοπτική, καμία πρόοδος για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας μας και των Ελλήνων. Θα είμαστε «στα ίδια και επί τα αυτά» με μικρές αλλαγές κατά καιρούς προς το καλύτερο ή το χειρότερο.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας καλεί όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μαζί χέρι – χέρι να παλέψουμε, για να αναδείξουμε νέες άφθαρτες, αμόλυντες, υγιείς, ανιδιοτελείς δυνάμεις που θα βγάλουν την Ελλάδα μας από το καταπιεστικό αδιέξοδο.
    Πολλοί μας ρωτούν τι είμαστε, αν είμαστε ακραίοι, αν είμαστε δεξιοί ή αριστεροί ή κεντρώοι.  Τους απαντούμε δεν είμαστε ακραίοι, δε μας έλκουν οι ακρότητες. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, Έλληνες Πατριώτες, που αγαπάμε την Ελλάδα και τους Έλληνες, με όραμα και στόχο μια περήφανη, δίκαιη, παραγωγική, αποτελεσματική, διαρκώς αναπτυσσόμενη, ευημερούσα, σύγχρονη Πατρίδα, σε συγκερασμό πάντα με τις Αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.. Ελάτε μαζί μας μπορούμε, με σχέδιο και δράση, να κάνουμε το πολύ δύσκολο όραμά μας πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Γεωργίου Τσακίρη
    Απόφοιτος της Στρ. Σχ. Ευελπίδων , της Ανωτ. Σχολής Πολέμου , με  πτυχίο στο χρηματοασφαλιστικό marketing(Connecticut ΗΠΑ) και master στη διάρθρωση-διαχείριση Χαρτοφυλακίων(Λονδίνο Αγγλία). Τελειόφοιτος της Νομικής  Σχολής Αθηνών,  κάτοχος επαγγελματικών πτυχίων πιλότου αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
    Βραβευμένο μέλος, λόγω παραγωγικότητας, του διεθνούς οργανισμού management GAMA International με έδρα τις ΗΠΑ.
    Στέλεχος σε Διεθνή Όμιλο.
    Επίτιμο μέλος της Αερολέσχης Αθηνών για τις υπηρεσίες του για τη διάδοση του αεραθλητισμού.
    Διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ σε αρκετούς φορείς και συλλόγους.
    Β΄ αντιπρόεδρος(Αναπληρωτής πρόεδρου) του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου