Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Την Πέμπτη οι Θεσσαλονικείς θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας


Την Πέμπτη οι Θεσσαλονικείς θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας
Από parallaxi
    Εκστρατεία ενημέρωσης για την Πρέσπα και τα προϊόντα της διοργανώνουν ο δήμος Πρεσπών και φορείς της περιοχής σε περίπτερο που θα στηθεί στην περιοχή του Λευκού Πύργου από την Τετάρτη 29/08/2018 ως την Παρασκευή 31/08/2018.
    Μάλιστα, την Πέμπτη 30/08/2018 στις 7.30 το βράδυ, στον χώρο του περιπτέρου, θα προσφέρονται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στην περιοχή μέσα από τις μελωδίες των χάλκινων της Πρέσπας και των τοπικών παραδοσιακών χορών, που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεσπιωτών.
    Το Σάββατο 1/9/2018 οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στις Πρέσπες, όπου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή φασολιού και τσιρονιού στο Λαιμό, στο πάρκο μπροστά στο δημαρχείο, με παραδοσιακά εδέσματα βασισμένα στα φασόλια Πρεσπών και τα τσιρόνια, τραγούδια και χορούς της περιοχής.
    Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος POLIPRESPA, που συγχρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου