Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Νύφη «απαιτούσε» €1300 ως δώρο γάμου από τους καλεσμένους και έπαθε... «αμόκ» όταν αρνήθηκαν!


Νύφη «απαιτούσε» €1300 ως δώρο γάμου από τους καλεσμένους και έπαθε... «αμόκ» όταν αρνήθηκαν!
Νάνσυ Κουλούρα
    Ματαίωσε τα πάντα και «τα 'χωσε» σε φίλους και συγγενείς μέσω Facebook - «Το μόνο που ήθελα ήταν να νιώσω μια μέρα σαν Καρντάσιαν», έγραψε η γυναίκα στην υστερική της ανάρτηση που έγινε viral
    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα η ανάρτηση μιας Αμερικανίδας, η οποία αποφάσισε να ακυρώσει τελευταία στιγμή τον γάμο της απογοητευμένη από την «παράλογη και σκληρόκαρδη» στάση συγγενών και φίλων, οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν 1.500 δολάρια (σχεδόν 1300 ευρώ) έκαστος, για να έχουν τον προνόμιο να είναι καλεσμένοι στο μυστήριο!
    Η ανάρτηση, την οποία δημοσίευσε μια συγγενής της γυναίκας στον ιστότοπο
MumsNet, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει το επώνυμό της, πραγματικά σοκάρει με το θράσος και την αλαζονία που εκπέμπει. Πρόκειται για το ποστ που έκανε η γυναίκα για να ανακοινώσει στα «φίδια» από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της που την «πούλησαν» (μεταξύ των οποίων και η καλύτερή της φίλη) ότι χώρισε και ματαίωσε τον γάμο εξαιτίας τους, επειδή δεν ήθελαν να «ξηλωθούν»!
    Η Σούζαν ξεκινά την ανάρτησή της ζητώντας συγγνώμη για την ακύρωση του γάμου της και παραδέχεται ότι χώρισε με τον καλό της (με τον οποίον έχουν ένα παιδί) λόγω αγεφύρωτων διαφορών που ήρθαν πρόσφατα στο προσκλήνιο. Στη συνέχεια, εξηγεί την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη.
    «
Πώς κατέρρευσαν τα πάντα; Σας προσκαλώ όλους εσάς στο Facebook, τους ανθρώπους της ζωής μου που πρωταγωνιστήσατε ή ήσασταν απλοί μάρτυρες των περιστατικών, να διαβάσετε την ιστορία μου. Όλοι σας εμπλέκεστε με κάποιον τρόπο σε αυτόν τον χαμό, ακόμα κι αν δεν ήσασταν καλεσμένοι στον γάμο μου, κάτι το οποίο δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα».
    Όπως εξηγεί η νεαρή, όλα ξεκίνησαν σαν παραμύθι. Η Σούζαν γνώρισε τον έρωτα της ζωής της στα 14. Μαζί εργάστηκαν στην φάρμα των δικών της ήδη από τα εφηβικά τους χρόνια, και όταν η κοπέλα έγινε 18, ο αγαπημένος της της έκανε πρόταση γάμου. Οικονομικές δυσκολίες ωστόσο έκαναν το ζευγάρι να αποφασίσει να περιμένει.
    Το πρώτο τους παιδί έφτασε όταν η Σούζαν ήταν
20 χρονών. Οι δύο σύντροφοι μεγάλωναν μαζί το παιδί τους, δουλεύοντας σκληρά και παράλληλα σπουδάζοντας για αρκετά χρόνια. Παράλληλα, έβαζαν χρήματα στην άκρη για να καταφέρουν κάποτε να κάνουν τον γάμο των ονείρων τους.
    Και φτάνουμε στο παρόν. Η Σούζαν και ο καλός της είχαν καταφέρει να μαζέψουν περίπου
15.000 δολάρια (13.000 ευρώ) για τη μεγάλη μέρα, ωστόσο η νύφη είχε στο μυαλό της μια τελετή και ένα πάρτι που θα κόστιζαν τουλάχιστον το τετραπλάσιο ποσό, δηλαδή 60.000 δολάρια.
    Η ίδια δικαιολογεί την απόφασή της αυτή λέγοντας ότι «μια μάντισσα» είχε συμβουλεύει το ζευγάρι να κάνει όσο το δυνατόν πιο ακριβό γάμο. Τελικά η Σούζαν αποφάσισε να ζητήσει τα παραπάνω λεφτά από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θα έπρεπε να καταβάλλουν μίνιμουμ 1200 δολάρια για να έχουν το προνόμιο να συμπεριληφθούν στη λίστα των καλεσμένων. Όπως η ίδια γράφει, αν δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στο «πριβέ» χλιδάτο πάρτι των ονείρων της.
    «
Ζήτησα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μετρητά ως δώρο γάμου. Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τον γάμο των ονείρων μας χωρίς χρηματοδότηση; Θυσιάσαμε τόσα πολλά και το μόνο που ζητήσαμε από τους καλέσμένους μας ήταν 1500 δολάρια. Αρκετοί από αυτούς που μιλήσαμε μας υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερα, προκειμένου να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Η παράνυφός μου μού είχε τάξει 5000 δολάρια. Η οικογένεια του πρώην μου συμφώνησε να συνεισφέρει 3000 δολάρια. Το είχαμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. Αν δεν μπορούσες να συνεισφέρεις δεν θα ήσουν καλεσμένος σε αυτήν την μοναδική εμπειρία ζωής», γράφει η... εξοργισμένη (παραλίγο) νύφη στην ανάρτησή της.
    Όταν όμως το ζευγάρι άρχισε να στέλνει τις προσκλήσεις και να ζητά από τους καλεσμένους «σπόνσορες» να επιβεβαιώσουν ότι θα ήταν παρόντες, η Σούζαν δοκίμασε ένα γερό σοκ. Από τους δεκάδες καλεσμένους μόνο οκτώ άτομα απάντησαν ότι θα ερχόντουσαν. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών ήταν ακόμα πιο δυσάρεστες, αφού όλα τα άτομα που είχε καλέσει στον γάμο εμφανίζονταν όλο και πιο πολύ απρόθυμα να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
    «
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η οικογένεια του πρώην μου απέσυρε την προσφορά της. Το ίδιο έκανε και αυτή η ΚΑΡ...ΛΑ η παράνυφός μου. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ. Ήμουν σοκαρισμένη» γράφει η γυναίκα. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μαζέψει περισσότερα χρήματα, το ζευγάρι ξανάστειλε τις προσκλήσεις του γάμου και άνοιξε μια σελίδα go fund me, η οποία (όπως ήταν αναμενόμενο) μάζεψε μόνο 250 δολάρια.
    Στο μεταξύ, ο γαμπρός που προφανώς δεν ήταν σύμφωνος με τις... χλιδάτες φαντασιώσεις της γυναίκας του, πρότεινε στη Σούζαν να παντρευτούν μόνοι τους στο Βέγκας. Αυτό φυσικά την έκανε έξαλλη, αφού αυτές οι «
άθλιες και μίζερες τελετές» είναι «μόνο για τις πόρνες». «Το μόνο που ήθελα ήταν να νιώσω σαν Καρντάσιαν για μια μέρα και μετά να ζήσω κανονικά τη ζωή μου», γράφει μεταξύ άλλων η νύφη, εξηγώντας ότι αυτή η διάσταση απόψεων με τον σύντροφό της ήταν και η αιτία που τελικά τους χώρισε.
    Κλείνοντας την μακροσκελή της ανάρτηση, η... παραλίγο νύφη «τα χώνει» για μια ακόμη φορά σε όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που περιβάλλοντός τους, ανακοινώνοντας ότι τα παρατάει όλα, μαζί και τον πρώην της, για να ταξιδέψει για δύο μήνες στη Νότια Αμερική και να «
ξεφορτωθεί την τοξική ενέργεια».
    «
Πρέπει να φύγω μακριά από αυτήν την απαίσια κοινωνία. Πόσο δύσκολο ήταν πια για εσάς τους υποτιθέμενους φίλους μου να μου δώσετε λεφτά; Τόσο λίγο μετράω για εσάς; Είστε όλοι φίδια και θα σας βγάλω από τη ζωή μου. Από 'δω κι εμπρός θα είμαι μόνη μου», καταλήγει η γυναίκα.
    Όπως είναι φυσικό, η ανάρτηση της γυναίκας προκάλεσε πλήθος επικριτικών σχολίων, με πολλούς να δηλώνουν... άφωνοι με το θράσος της γυναίκας και να  δίνουν συγχαρητήρια στον πρώην της που γλίτωσε από αυτή. Φυσικά δεν λείπουν και σχόλια που τη... δικαιολογούν, λέγοντας ότι οι συγγενείς της δεν έπρεπε να υποσχεθούν ποτέ τα χρήματα, ή «ρίχνουν» το φταίξιμο στην Καρντάσιαν, που «ξεσηκώνει» τις αγνές χωριατοπούλες κάνοντάς τις να ζητάνε... μεγαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου