Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τούρκος εντοπίστηκε στη νήσο Νίμο!



Τούρκος εντοπίστηκε στη νήσο Νίμο!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
    28χρονος Τούρκος εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη βραχονησίδα Νίμος έξω από τη Σύμη προκαλώντας την ανησυχία το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ καθώς ο ίδιος πλήρωσε 2.500 ευρώ διακινητή για να τον μεταφέρει.
    Τελικά αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους ισχυρίζεται ότι εισήλθε παράνομα στην χώρα.
     Πρόκειται για δικηγόρο και δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης και ήδη απασχολεί τις Λιμενικές Αρχές της Σύμης και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
    Στο ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ πάντως ήδη ψάχνουν εξονυχιστικά για να σιγουρευτούν ότι δεν πρόκειται για κάποιο φυγάδα πραξικοπηματία στρατιωτικό ή για κάποιον Τούρκο που δεν καταζητείται στην Τουρκία για τρομοκρατική ενέργεια. Γνωρίζουν ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ψάχνει συνεχώς αφορμές για να χαρακτηρίζει την Ελλάδα σαν «καταφύγιο τρομοκρατών».
    Εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς λάθρα στην χώρα μας προκειμένου, όπως κατέθεσε αρμοδίως να ταξιδέψει ακολούθως στην Στοκχόλμη σύμφωνα με την dimokratiki.gr
    Πιο συγκεκριμένα ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου 2017.
    Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα γιατί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από την χώρα.
    Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.
    Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.
    Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ηθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.
    Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη σήμερα με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.
    Η Νίμος, ή Νύμος είναι νησίδα του νότιου Αιγαίου και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ακριβώς στο βόρειο άκρο της Σύμης από την οποία και χωρίζεται με μικρό αβαθή πορθμίσκο καλούμενος Διαπόρι. Έχει έκταση 4,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι η νησίδα Ύμος των αρχαίων Ελλήνων. Η Νίμος σήμερα είναι ακατοίκητη. Το νησί, όπως και ολόκληρη η Σύμη και οι γύρω νησίδες, είναι ανακηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
    Η νησίδα θεωρείται πολύ σημαντική για την άμυνα της Σύμης και συχνά λαθροδιακινητές αφήνουν μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου