Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

«Άκυρο» έδωσε το δημοτικό συμβούλιο στον Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγία Σοφίας.



«Άκυρο» έδωσε το δημοτικό συμβούλιο στον Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγία Σοφίας.
    Η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη για άδειες τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, καταψηφίστηκε ακόμα και από την ίδια του την παράταξη.
    H κανονιστική απόφαση για τη διάθεση κοινόχρηστου χώρου και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου, έφερε νέα «ήττα» για τον Γιάννη Μπουτάρη.
    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να ψηφιστεί η κανονιστική για να βγουν οι άδειες για τους καταστηματάρχες και να μην υπάρξουν πρόστιμα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο «να ψηφιστεί έτσι όπως είναι η κανονιστική για να πάρουν οι άνθρωποι άδειες», εκφράζοντας τις ανησυχίες του, πως θα τους γράψουν πρόστιμα, «θα πάνε στα δικαστήρια και θα πουν μετά πως φταίει ο δήμος».
    Ωστόσο, η ίδια η παράταξη του δεν έγκρινε την κανονιστική διάταξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Γιώργος Αρβανίτης και Θανάσης Παπαναστασίου ψήφισαν λευκό, όπως έκανε και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς θεωρούν ότι η κανονιστική κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση και είναι κατ' ουσίαν ανεφάρμοστη.
    Κατά της νέας κανονιστικής ψήφισε η παράταξη των «Εντάξει», η Λαϊκή Συσπείρωση, η Μόνιμα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση» και ο Κωνσταντής Σεβρής από τους «Μένουμε Θεσσαλονίκη».
    Υπό τον φόβο νέας καταψήφισης ο Γιάννης Μπουτάρης απέσυρε την πρόταση για την Παγκόσμια Τράπεζα, διαλέγοντας να αναβάλει την απόφαση για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου