Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Απίθανο μέτρο κάτα των πεζών που περνούν με κόκκινο!



    Οι πεζοί που αδιαφορούν για τα φανάρια στους δρόμους είναι πολύ επικίνδυνοι για την κυκλοφορία και συχνά προκαλούν ατυχήματα. Έτσι οι αρχές στην κινεζική πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei, τοποθέτησαν πρόσφατα σε κεντρικούς δρόμους αυτόματες πύλες πεζών που ανοίγουν μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο. Το μέτρο αποσκοπεί στο να σταματήσει τους πεζούν να περνούν τους δρόμους με κόκκινο, ένα σοβαρό πρόβλημα σε πολλά αστικά κέντρα της Κίνας.
    Στην ασιατική χώρα, αυτός ο τρόπος συχνά αναφέρεται ως “πέρασμα δρόμου σε κινέζικο στυλ”, και
αφορά στους πεζούς που αγνοούν εντελώς τα σήματα κυκλοφορίας και διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους με κόκκινο. Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ τα πρόστιμα δεν αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά, όπως άλλωστε και ο χρωματισμός των διαβάσεων με λευκούς σταυρούς για να τονιστεί ο κίνδυνος.
    Τώρα, οι αρχές προσπαθούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση – σταματώντας τους ανθρώπους με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων πυλών, σαν αυτές που υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό.   Οι πύλες επιτρέπουν στους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο και κλείνουν όταν ανάβει το κόκκινο φως. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει τους πεζούς να πηδήξουν πάνω από τις πύλες, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι κάμερες παρακολούθησης πάνω από τις πύλες θα καταγράφουν τη δραστηριότητα ανά πάσα στιγμή και οι παραβάτες θα εμφανίζονται σε ψηφιακές πινακίδες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου