Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Εξελίξεις στην μεταβίβαση του 51% του «Πήγασου», στον Ιβάν Σαββίδη



Εξελίξεις στην μεταβίβαση του 51% του «Πήγασου», στον Ιβάν Σαββίδη
    Μπόμπολας και Ιβάν Σαββίδης κατέληξαν σε συμφωνία  για να αποκτήσει ο ομογενής επιχειρηματίας το 51% του «Πήγασου», εισφέροντας κεφάλαια σε ΑΜΚ, υπό τον όρο ότι αυτή θα συνδυασθεί με αναδιάρθρωση και κούρεμα  δανείων.
    Όμως η υλοποίηση του σχεδίου σκοντάφτει στην άρνηση των τραπεζών να «κουρέψουν» τις δυσθεώρητες δανειακές υποχρεώσεις του εκδοτικού ομίλου –
και μάλιστα κατά 50 55%(!), όπως ζητούν οι τωρινοί ιδιοκτήτες και ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής.
    Το σχέδιο προβλέπει ότι η οικογένεια Μπόμπολα θα μεταβιβάσει (
έναντι  αδιευκρίνιστου τιμήματος) το 51% στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα εισφέρει επιπλέον περί τα 25 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.  Παράλληλα θα γίνει αναδιάρθρωση δανεισμού και οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες θα «κουρευτούν» κατά 90-100 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και κούρεμα δανείων της εκτυπωτικής εταιρείας «Ιρις», στην οποία ο «Πήγασος» συμμετέχει με 50% (το υπόλοιπο 50% κατέχει ο ΔΟΛ).
    Οι τραπεζίτες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τόσο μεγάλου κουρέματος, αφήνοντας πάντως περιθώρια περαιτέρω διαπραγμάτευσης. Οι τραπεζίτες επισήμαναν ότι θα ήταν θετική εξέλιξη η είσοδος του  Ιβάν Σαββίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και η ανάληψη του ελέγχου της.
    Οι τράπεζες ζητούν την απομάκρυνση του Φώτη Μπόμπολα από τον «
Πήγασο», μεταβιβάζοντας στον κ. Σαββίδη – ή και σε άλλουςολόκληρη τη συμμετοχή της (περίπου 94%, σύμφωνα με πληροφορίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου