Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σχέδιο Σόιμπλε για ίδρυση Νομισματικoύ Ταμείου της ΕE



Σχέδιο Σόιμπλε για ίδρυση Νομισματικoύ Ταμείου της ΕE
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προωθεί σχέδιο για τη δημιουργία Νομισματικού Ταμείου για τις χώρες της Ευρωζώνης που θα αποτελεί επέκταση του υπάρχοντος ESM, ώστε να μπορούν να διασώζονται χώρες και να μειωθεί ο κίνδυνος από επικίνδυνες κρίσεις χρέους που ενδεχομένως να απειλήσουν ακόμη και την ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος, όπως αναφέρουν Τα Νέα την Τρίτη.
      Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η «Sueddeutsche Zeitung» με τίτλο «
Ασφάλεια μέσω ρήτρας χρεοκοπίας», στόχος του Σόιμπλε είναι να κάνει το ευρώ απρόσβλητο από τις πολιτικές εξελίξεις που συντελούνται κατά καιρούς σε χώρες - μέλη, καθώς σε περίπτωση που μια χώρα χρειαστεί διάσωση θα ενεργοποιούνται αυτόματα κάποιοι μηχανισμοί στήριξής της.
    Θα πρόκειται ουσιαστικά για οργανωμένη χρεοκοπία μιας χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και θα γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούν να επωφελούνται ακόμη και οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης.
    Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με την Cerstin Gammelin που είναι η συντάκτρια του ρεπορτάζ της «SZ» με ημερομηνία
23 Απριλίου 2017, έχει τη στήριξη και του προέδρου της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου