Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μήνυμα στις ΗΠΑ με πρόβα μαζικού πλήγματος στόχων στη Νότια Κορέα με πυρά Πυροβολικού



Μήνυμα στις ΗΠΑ με πρόβα μαζικού πλήγματος στόχων στη Νότια Κορέα με πυρά Πυροβολικού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Πρόβα μαζικού πλήγματος στόχων στη Νότια Κορέα με πυρά Πυροβολικού έκανε πριν από λίγες ώρες η Πιονγκγιάνγκ στέλνοντας το μήνυμα στις ΗΠΑ πώς ο πρώτος που θα δεχθεί επίθεση θα είναι η γειτονική χώρα και αμέσως μετά θα στοχεύσει τα αμερικανικά πλοία. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί σύσσωμη την Γερουσία σε συμβούλιο ενημέρωσης για τα σχέδια του όσον αφορά στη Βόρεια Κορέα. Κάτι που οι αναλυτές το μεταφράζουν ως προεόρτια στρατιωτικής επίθεσης.
    Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας, τιμώντας τη συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεών της.
    Το πρακτορείο επικαλείται πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας.
    Η αναφορά αυτή δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ, ωστόσο δείχνει και την ανησυχία που υπάρχει όσον αφορά στις κινήσεις της Βόρειας Κορέας, με τον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ούν να ετοιμάζεται για αντίποινα σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αμερικανική επίθεση.
    Οι απειλές του για πυρηνικό χτύπημα κανείς δεν γνωρίζει πόσο βάσιμες είναι. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουν είναι πώς πρόκειται για έναν παρανοϊκό ηγέτη, αν και οι ΗΠΑ φαίνεται να πηγαίνουν γυρεύοντας για μία σύρραξη γενικευμένη, αφού μετά τη Συρία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους την Βόρεια Κορέα και τον Ιράν, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
    Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση συμβαίνει μόνο όταν η αμερικανική ηγεσία θέλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στρατιωτικό χτύπημα, το οποίο δεν αποκλείεται να επιφέρει συνέπειες σε όλα τα μέτωπα. Ο αμερικανικός στόλος πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική ηγεσία είχε δηλώσει απερίφραστα πως «ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα τελείωσε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει δυναμική παρέμβαση.
    Σε καμία περίπτωση όμως η Βόρεια Κορέα δεν είναι Συρία ή Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν πώς αν προχωρήσουν σε ένα στρατιωτικό πλήγμα θα δεχθούν αντίποινα, τα οποία μπορεί να είναι ισχυρά τόσο σε βάρος αμερικανικών στόχων, αλλά κυρίως σε βάρος της Νότιας Κορέας όπως έδειξαν και οι βολές Πυροβολικού με πραγματικά πυρά που έκανε η Πιονγκγιάνγκ.
    Από την πλευρά τους Ρωσία και Κίνα έχουν ήδη προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, συγκεντρώνοντας μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά τους με τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να «αποκρούσουν» τυχόν μαζικό κύμα προσφύγων προς τις περιοχές τους, όπως επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και η Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου