Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Οκτάμηνη ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για τον Μπέο, αλλά πάλι έξω είναι !



Οκτάμηνη ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για τον Μπέο, αλλά πάλι έξω είναι !
magnesianews.gr
    Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, χωρίς αναστολή και ελαφρυντικά επέβαλε την Τετάρτη παμψηφεί το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στον σε αργία Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για το αδίκημα της εξύβρισης διά του τύπου του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 8 Απριλίου 2016.
    Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης λόγω αμφιβολιών.
    Ο σε αργία Δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει σε πληθώρα Μέσων Ενημέρωσης, με αφορμή τη σύλληψη ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού για εκβίασή του, είχε εξαπολύσει δριμεία συκοφαντική και εξυβριστική επίθεση κατά του διευθυντή της εφημερίδας «Μαγνησία», κάνοντας λόγο για εκβιασμούς εργολάβων και πολιτικών από τους οποίους λάμβανε επιταγές, πριν από περίπου δύο δεκαετίες.
    Οι «καταγγελίες» Μπέου μαζί με φάκελο που περιείχε στοιχεία από τραπεζικές συναλλαγές του μηνυτή, κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν οι καταγγελλόμενες από τον κ. Μπέο πράξεις ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη. Μετά από ενδελεχή έρευνα και αφού κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, η προκαταρκτική εξέταση του Εισαγγελέα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, πόσω μάλλον του εκβιασμού από πλευράς του κ. Καρεκλίδη και με την έγκριση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Ερωτηματικά για τις «καταγγελίες»
    Τόσο η πρόεδρος όσο και ο εισαγγελέας έθεσαν στον κατηγορούμενο το ερώτημα γιατί βιάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία πριν ακόμη διερευνηθεί από την δικαιοσύνη η βασιμότητα των καταγγελιών της «ανώνυμης» καταγγελίας που παρέλαβε ο εκτελών χρέη δημάρχου. Καμία απάντηση όμως δεν δόθηκε από τον κατηγορούμενο. Η πρόεδρος μάλιστα σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα αιτιολογούνταν μόνο αν το έκανε κάποια μεσημεριανή κουτσομπολίστικη εκπομπή και όχι κάποιος ο οποίος κατέχει μια θεσμική θέση όπως τη θέση του Δημάρχου Βόλου. Στην προσπάθεια μάλιστα του συνηγόρου αλλά και του μάρτυρα υπεράσπισης να δώσουν έμφαση στο ότι ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε σε ποινικές ευθύνες του κ. Καρεκλίδη, για τις συναλλαγές που είχε, αλλά στο ηθικό σκέλος, ο εισαγγελέας έδρας αναρωτήθηκε «
ποιος έχει το ηθικό απόλυτο για να κρίνει τον άλλον; Υπάρχουν διάφορα είδη ηθικής, όπως είπε ο εισαγγελέας, όπως υπάρχει π.χ. και η ηθική του κρατούμενου, ωστόσο δεν γίνεται να αξιολογούμε τα πράγματα με βάση τη συγκεκριμένη ηθική».
    Παρ’ όλα αυτά ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του καθώς το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του το σύνολο των όσων είπε στη συνέντευξή του ο Αχ.Μπέος, παρά μόνο ένα μικρό μέρος των όσων συμπεριλήφθηκαν στην αρχική μήνυση που είχε υποβληθεί και με βάση την οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Κατ’ επέκταση το δικαστήριο απάλλαξε τον Αχιλλέα Μπέο από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης λόγω αμφιβολιών, παρά το γεγονός ότι οι αναφορές αυτές πράγματι έγιναν, όπως ανέλυσε και στην αγόρευσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Μόσχος και μάλιστα με τέτοια σφοδρότητα μη αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι είχαν ως μοναδικό σκοπό την επαγγελματική και ηθική εξόντωση του μηνυτή προκειμένου να πάψει να ασκεί κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου.
    Η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο Αχιλλέα Μπέος μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, (
8 μήνες Χ 30 μέρες Χ 5 ευρώ = 1200 ευρώ και καθάρισε !!!!! ) με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
    Να σημειωθεί ότι στον Αχ.Μπέο μόλις πρόσφατα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για αντίστοιχο διάστημα, καθώς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος, διότι με την ιδιότητά του ως δημάρχου Βόλου είχε αποκλείσει παρανόμως την εφημερίδα «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές από το
Ν.3548/2007 δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο. Σύντομα μάλιστα ακολουθεί και η εκδίκαση ακόμη μιας υπόθεσης όπου ο κ. Μπέος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και θα εκδικαστεί στις 17 Μαΐου 2017 Επίσης σε λίγες ημέρες ο κ. Μπέος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αντιποίηση τίτλου.
    Σε περίπτωση καταδικαστικών αποφάσεων τα πράγματα κρίνονται ιδιαιτέρως δύσκολα για τον σε αργία Δήμαρχο Βόλου, ανεξαρτήτως έκβασης των άλλων δικαστικών του εκκρεμοτήτων που αφορούν στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μπέος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που «έστηνε» ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Στα τοπικά χρονικά πάντως είναι η πρώτη φορά που εκλεγμένος δήμαρχος κατά την διάρκεια της θητείας του έχει καταδικαστεί τόσες φορές, ενώ οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του και αναμένονται να εκδικαστούν είναι πλέον αρκετές. Η ηθική απαξία της καταδίκης ενός εκλεγμένου δημάρχου ως επισήμου υβριστή είναι πολύ έντονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου