Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν επικίνδυνα στην ΝΑ Ασία.



Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν επικίνδυνα στην ΝΑ Ασία.
«Τάπα» Κίνας σε Ν.Τραμπ δείχνει γενικευμένη σύρραξη
230.000 Αμερικανοί εγκαταλείπουν την Νότια Κορέα
Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια στην Ιαπωνία
Σύσσωμη η γερουσία εκλήθη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα όλοι Αμερικανοί πολίτες από τη Νότια Κορέα ως μέρος μιας τεράστιας άσκησης με την κωδική ονομασία » Courageous Channel» σύμφωνα με «διαρροές» στρατιωτικών πηγών των ΗΠΑ τη στιγμή που Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινές ασκήσεις-προσομοίωση πλήγματος εναντίον της Β.Κορέας.
    Το μόνο αισιόδοξο στην υπόθεση είναι το «ΟΧΙ» της Κίνας στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ ο Σι Τζινπίνγκ δεν συνέστησε απλά αυτοσυγκράτηση στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά του ζήτησε να «αποφύγει να προβεί σε ενέργειες που μπορεί να οξύνουν την κατάσταση» στην Κορεάτικη Χερσόνησο.
    Η επιχείρηση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο και θα προετοιμάσει την ασφαλή έξοδο περίπου 230.000 Αμερικανών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης η οποία μετά από αυτό θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα δεδομένη.
    Αν η Πιονγιάνγκ επιτεθεί, τότε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί γύρω και μέσα από την πρωτεύουσα Σεούλ θα βρεθούν μπροστά στα θανατηφόρα πυρά καθώς η Σεούλ απέχει μόλις 56,3 χιλιόμετρα από 15.000 στοιχεία πυροβολικού, διαφόρων διαμετρημάτων!
    Το μεγάλο δίλημμα για τις ΗΠΑ είναι να εγγυηθούν για την ασφάλεια των Αμερικανών μόλις ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες.
    Έχει υπολογιστεί από τις ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να ρίξει 500.000 βολές πυροβολικού κατά την πρώτη ώρα της σύρραξης!
    Παρόμοιες προετοιμασίες όμως γίνονται και στην Ιαπωνία.
    Το Τόκιο έχει πει στους τοπικούς κυβερνήτες να προχωρήσουν σε ασκήσεις εκκενώσεων μεγάλων περιοχών ενώ έχουν αυξηθεί δραματικά οι πωλήσεις πυρηνικών καταφυγίων και
    Οι πωλήσεις πυρηνικών καταφυγίων και φίλτρων καθαρισμού αέρα για ραδιενεργά σωματίδια έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις πυραυλικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν.
    Το καταφύγιο που κατασκευάζει η εταιρία Oribe Seiki Seisakusho με έδρα το Kobe είναι ένα ενισχυμένο αεροστεγές υπόγειο με φίλτρο καθαρισμού αέρα το οποίο μπλοκάρει τη ραδιενέργεια και τα δηλητηριώδη αέρια!
    Αυτά τα φίλτρα κοστίζουν £4,390 ενώ τα καταφύγια £170,000 για να χτιστούν. Μπορούν να προστατεύσουν 13 ανθρώπους.
Ο Oribe είπε:
     «Χρειάζεται χρόνο και χρήμα για να χτίσεις ένα καταφύγιο. Αλλά όλοι ακούμε όλα αυτά, και την ατμόσφαιρα που είναι πολεμική. Έρχονται και μας ζητούν εκτιμήσεις».
    Μια άλλη εταιρεία, η Earth Shift, έχει δει αύξηση στη ζήτηση υπόγειων καταφυγίων είπε ο Akira Shiga,
    Για την ακρίβεια έχουν δεκαπλασιαστεί!
    Έρχονται αιτήσεις από ολόκληρη την Ιαπωνία!
    Ταυτόχρονα είχαμε επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ-Κίνας.
    Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επέκρινε την «συνεχή επιθετικότητα» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε πως οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και με τη Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα!
    O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη νωρίτερα την Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.
    Σε μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.
Σύσσωμη η Γερουσία εκλήθη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την Β.Κορέα
    Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη την γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα, ανέφεραν τη Δευτέρα στελέχη της Γερουσίας.
    Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.
    Ενώ τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μεταβαίνουν τακτικά στο Καπιτώλιο για να ενημερώσουν τα μέλη του Κογκρέσου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, αλλά δεν είναι σύνηθες όλα τα μέλη της Γερουσίας να καλούνται σε μια τέτοια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.
    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αυξανόμενη ανησυχία τους για την ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της Βορείου Κορέας, αλλά και τις απειλές της Πιονγιάνγκ για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ασιατική περιοχή.
    Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επέκρινε την «συνεχή επιθετικότητα» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε πως οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
    Η ενημέρωση των γερουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας).
Τα στελέχη τόνισαν πως συνεργάζονται με τον Λευκό Οίκο για να οργανώσουν μια παρόμοια ενημέρωση για τα μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου