Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σαλπάρει το ΑΒΕΡΩΦ σήμερα!



Σαλπάρει το ΑΒΕΡΩΦ σήμερα!
http://www.efenpress.gr/
    Το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ την Τετάρτη θα αποπλεύσει από το Τροκαντερό για ένα μικρό αλλά σημαντικό ταξίδι! Θα πάει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες επισκευής.
    Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 προγραμματίζεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων, με εκτιμώμενη διάρκεια των εργασιών τους δύο μήνες.
    Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.
    Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» είναι επιτακτικός καθώς και η εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.
    Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το Θωρηκτό της νίκης, είναι το «ζωντανό» Ιερό μας Κειμήλιο που από την παραλαβή του έως σήμερα δεν υπέστειλε από τον ιστό του την Ελληνική Σημαία, αποτελώντας έτσι το μοναδικό κομμάτι Ελληνικής επικράτειας που παραμένει ελεύθερο αδιαλείπτως τα τελευταία 106 χρόνια, διδάσκοντας Ελληνική Ναυτική Ιστορία, εθνική υπερηφάνεια, ακάθεκτη ορμητικότητα και αξιοπρέπεια. Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ενσαρκώνει μια ακατάλυτη πορεία στους αιώνες, μια συνεχή πάλη με τους εχθρούς της πατρίδας και το υγρό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου